El passat 30 d’abril es va tancar la recepció dels poemes per als 17ens. Jocs Florals de Bellaterra i podem dir amb joia que s’han presentat més de 150 poemes entre totes les 4 modalitats: Flor Natural, Viola, Englantina i Premi Francesc Garriga. Vora 50 anys després que es deixessin de convocar, es pot dir que aquesta represa no només ha començat amb bon peu sinó que augura una llarga permanència en el calendari cultural de Bellaterra.

La iniciativa de la Unió de Veïns de Bellaterra, del Club Bellaterra, de Bellaterra Diari i sobre tot de l’entusiasme d’un grup de persones que feia temps barrinàvem de recuperar els Jocs Florals, ha fet possible una acte de Renaixença. Tots plegats creiem que aquesta recuperació és un reconeixement a aquelles persones que fa molts anys a Bellaterra mantenien encesa la flama de la cultura, i no només fels seus actes i les seves empreses sinó perquè aquella activitat es va desenvolupar en temps foscos per la cultura catalana.

Per aquesta raó Bellaterra havia d’ocupar un lloc en el panorama dels molts Jocs Florals que se celebren a Catalunya i ara, amb el dissetè certamen plantem bandera.

El proper 15 de maig, i en el marc de les festes dels 75 anys de la fundació de la Unió de Veïns, tindrà lloc l’acte de lliurament dels guardons. I ho farem a la Font de la Bonaigua ja que l’EMD no ha autoritzat fer la festa a la plaça Maragall, una plaça que mai havia d’haver perdut el seu dret a ser Plaça Major de Bellaterra i que ara és propietat privada de Gent per Bellaterra.

Ara cal que els Bellaterrencs, amb la seva presència a l’acte i la seva participació en els propers Jocs Florals, reafirmin la voluntat de celebrar anys rere any aquesta festa literària.

Jurat dels 17ens Jocs Florals de Bellaterra