“El despertar dels Jocs Florals de Bellaterra”

by | maig 4, 2022 | Opinió

El passat 30 d’abril es va tancar la recepció dels poemes per als 17ens. Jocs Florals de Bellaterra i podem dir amb joia que s’han presentat més de 150 poemes entre totes les 4 modalitats: Flor Natural, Viola, Englantina i Premi Francesc Garriga. Vora 50 anys després que es deixessin de convocar, es pot dir que aquesta represa no només ha començat amb bon peu sinó que augura una llarga permanència en el calendari cultural de Bellaterra.

La iniciativa de la Unió de Veïns de Bellaterra, del Club Bellaterra, de Bellaterra Diari i sobre tot de l’entusiasme d’un grup de persones que feia temps barrinàvem de recuperar els Jocs Florals, ha fet possible una acte de Renaixença. Tots plegats creiem que aquesta recuperació és un reconeixement a aquelles persones que fa molts anys a Bellaterra mantenien encesa la flama de la cultura, i no només fels seus actes i les seves empreses sinó perquè aquella activitat es va desenvolupar en temps foscos per la cultura catalana.

Per aquesta raó Bellaterra havia d’ocupar un lloc en el panorama dels molts Jocs Florals que se celebren a Catalunya i ara, amb el dissetè certamen plantem bandera.

El proper 15 de maig, i en el marc de les festes dels 75 anys de la fundació de la Unió de Veïns, tindrà lloc l’acte de lliurament dels guardons. I ho farem a la Font de la Bonaigua ja que l’EMD no ha autoritzat fer la festa a la plaça Maragall, una plaça que mai havia d’haver perdut el seu dret a ser Plaça Major de Bellaterra i que ara és propietat privada de Gent per Bellaterra.

Ara cal que els Bellaterrencs, amb la seva presència a l’acte i la seva participació en els propers Jocs Florals, reafirmin la voluntat de celebrar anys rere any aquesta festa literària.

Jurat dels 17ens Jocs Florals de Bellaterra

Vols llegir més…?

“La gran riuada”

“La gran riuada”

Tenia 9 anys. Plovia a bots i barrals. Encara érem a Bellaterra. Aleshores les vacances escolars acabaven a finals de setembre, quan llavors, es feien les maletes i tornàvem a Barcelona. Era un 25 de setembre i era un dimarts.

“Bellaterra monàrquica? En motiu de la mort d’Elisabet II”

“Bellaterra monàrquica? En motiu de la mort d’Elisabet II”

Bellaterra va ser fundada sens dubte per monàrquics i les seves maneres de fer les podríem titllar com gestores d’un petit reialme que s’havia constituït per reial decret – valgui la redundància – amb la permissivitat del moment d’una administració local, Cerdanyola del Vallès, que maldava per gestionar un poble que en qüestió de 30 anys havia passat de la pagesia a la indústria.

“La Festa Major ‘en minúscules'”

“La Festa Major ‘en minúscules'”

Però, per què la nit del divendres ha desaparegut? Cóm és que els joves no hi eren a la nit jove? Per què la única nit de la festa es va acabar a les 2 hores…? Ja no es fan des de fa temps les Gincames del Grup escolta o la Gincama Motor. Tampoc es fa el concurs de Pintura Ràpida ni tantes altres activitats que donaven joc, dins una mateixa franja, a que els veïns de diferents edats tinguéssin l’agenda “plena”.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: