La Unió de Veïns ja té enllestit el programa de la Festa de Primavera prevista pel pròxim diumenge 15 de maig a Bellaterra. Serà una jornada festiva i sense cotxes que acumularà un seguit d’activitats esportives, mediambientals, culturals, infantils, literàries, gastronòmiques i lúdiques que tindran lloc principalment a la Font de la Bonaigua de Bellaterra. L’objectiu, gaudir d’una festa ecològica entre els veïns i celebrar els 75 anys de l’associació veïnal que ja insta, en la mesura del possible, a desplaçar-se sense cotxes, tot passejant per Bellaterra.

El dia començarà amb un torneig de pàdel al Club Bellaterra que durarà tot el matí, de 10 a 14h, a un preu de 5 euros. Les inscripcions ja estan obertes escrivint un correu a adriapadel@club-bellaterra.com. Seran 7 partits de 17 minuts i els guanyadors s’enduran una cistella de fruites i verdures ecològica a l’entrega de premis que es farà a la Font de la Bonaigua després de dinar.

Si sou més de ioga, paral·lelament i a la Font de la Bonaigua (10.30 h) es farà una sessió de ioga a la natura oberta a tothom. L’activitat serà gratuïta, adreçada a totes les edats i només caldrà portar una màrfega i inscriure’s a l’activitat aquí. La sessió serà impartida per la veïna, professora de ioga i terapeuta, Mar Baena.

Cap d’aquestes activitats us convenç? Opteu per la tercera! Una passejada i neteja del bosc que recorrerà la via verda de Bellaterra i que també començarà a les 10.30 h des de la Font. En aquest cas l’activitat anirà dirigida pel veí i membre de la Plataforma ZEO (Zero Emissions Objective), Lluís Riba. Caldrà apuntar-se aquí i portar guants, a més de 3 bosses per a la brossa.

Gran trobada a les 12 h a la Font de la Bonaigua

Què és una festa sense el seu ball de gegants? Els gegantons de Bellaterra, el Domènech i la Martina, baixaran fins a la Font de la Bonaigua i se’ls hi donarà la benvinguda en aquest espai ecològic i verd. La gran trobada serà a les 12 h i, tot seguit, a les 12.30 h s’instal·larà un escenari en el mateix punt per oferir un concert de piano a quatre mans. Serà una activitat musical didàctica que durarà fins a les 13 h i recomanada per a majors de 10 anys a càrrec dels nostres veïns pianistes Margarita Torrent i Xavier Castillo.

Pels menors de 10 anys, també hi haurà un Contacontes i Tallers infantils; una narradora explicarà històries i farà ballar als infants, a més d’un taller de pintura i manualitats amb objectes reciclats.

A les 13 hores serà el torn de l’entrega de premis dels 17ens Jocs Florals de Bellaterra 2022. Dirigit pel veí Ignasi Roda, l’acte de lliurament de premis comptarà amb la presència dels diferents poetes bellaterrencs i s’hi farà també la lectura dels poemes guanyadors.

Dinem a la Font!

Ep! Que arribarà el migdia i també ens podrem quedar a dinar allà! L’associació de veïns instal·larà taules i cadires per a tothom i, amb reserva prèvia, el dinar consistirà en una paella de marisc o verdures, amanida, pa i fruita a un preu de 15 euros per persona. Els pagaments hauran de ser prèviament per transferència bancària o bé en efectiu a la carpa de la Unió de Veïns, i també es podrà recollir la beguda a la Barra de Begudes que oferirà refrescos, cafès, aigües i combinats. Paral·lelament la Parada dels Hortolans de Bellaterra estarà oberta durant tot el dia. Així, tots els veïns que vulguin fer o tinguin ja un hort a Bellaterra, podran comentar tècniques, consells i experiències. A més tots els interessats es podran emportar una planta hortícola i consells sobre com fer-la créixer.

Bingo musical i actuació de DJ fins les 19h

Després de dinar i a l’hora del cafè, la jornada continuarà amb un Bingo Musical organitzat per l’Associació Bellaterra Solidària i alguns joves implicats. Per la tarda i fins les 19 hores la festa comptarà amb l’actuació d’un DJ que reproduirà música per a totes les edats; començant per música dels 70 i 80, fins arribar als temes més actuals.

Trobeu tota la informació a la web de la Unió de Veïns i no oblideu inscriure-us a les activitats que ho requereixen en el següent formulari. Bona Festa de Primavera a tothom.