Cinc empreses han estat triades, entre elles la bellaterrenca Colors of Talent, per participar en la 4a Edició de l’UNICEF Lab. L’empresa emergent es trobava entre les més de 160 empreses aspirants que ha aconseguit entrar a l’accelerador d’empreses UNICEF Lab Espanya i ISDI Accelerator, que té com a objectiu donar suport a projectes innovadors, d’impacte social, local i global, i centrats en la infància i l’adolescència més vulnerable.

És el cas de Colors of Talent, que busca actualitzar la pedagogia perquè aquesta es conciliï amb l’Era de la Informació i així prevenir problemes de diferent índole entre ells, la salut mental. Una tecnologia que irromp en les llars i les escoles per capgirar el problema d’abús de les pantalles en els més joves. Amb les seves microaules virtuals, ensenyen als adolescents a fer un ús autocontrolat, responsable i positiu d’Internet en un entorn lúdic i en el qual aquests es diverteixen, alhora que potencien les seves habilitats competencials. En un futur, a més, preveuen estendre el seu àmbit també a infants.

Totes les empreses escollides tenen una clara vocació social, la majoria amb un enfocament educatiu. Colors of Talent, Aimentia, Lullaai, Syntagma i Yo también leo són totes les guanyadores i d’entre elles, dos posen el focus en la salut mental i la nostra relació amb la tecnologia. Parlem d’Aimentia i Colors of Talent que tracten de donar resposta a dos dels assumptes més espinosos de l’actualitat: l’ús de la tecnologia i els problemes de salut mental, alguns possiblement derivats de la digitalització.

La pròpia UNICEF advertia fa poc en el seu informe sobre salut mental i infància després de la pandèmia: 1 de cada 7 adolescents té un problema de salut diagnosticat. El programa d’acceleració conclourà el mes de juny amb l’esdeveniment Demo Day. En aquest temps, tindran del seu costat a més de 100 experts en el programa d’assessorament, avantatges amb empreses i molts altres beneficis.


Què és Colors of Talent?


Colors of Talent és una empresa que ajuda a joves d’entre 12 i 17 anys a desenvolupar una relació positiva amb les noves tecnologies, lluitant contra l’abús d’Internet. El seu programa d’educació no formal “Colors Space” treballa en microaules en línia per aquests joves. També ofereixen xerrades a escoles i compten amb un blog divulgatiu per a famílies i professionals de l’educació: Edfutura.org.

D’altra banda, Colors of Talent treballa mà a mà amb associacions com ABSAC (de Mallorca) i Facto (Castella-la Manxa), de suport a famílies amb nens i nenes amb altes capacitats, o l’Associació Asperger Madrid. Amb totes elles han establert un acord de col·laboració pel qual algunes famílies associades tenen una beca per a gaudir de les seves microaules.


I Aimentia?


Aimentia ha creat una clínica virtual al servei dels professionals de la salut mental perquè puguin dur a terme una teràpia efectiva, precisa i personalitzada. Aquesta serveix de suport per actuar durant tot el procés, des del diagnòstic fins al seguiment i la prevenció de recaigudes. En l’actualitat, actuen en més de 40 escoles sota el pla de prevenció contra el suïcidi on, mitjançant l’ús d’Intel·ligència Artificial, detecten perfils de risc per a així poder intervenir, oferint cures de salut mental de qualitat a gran escala.

L’empresa proveeix eines digitals potenciades per Intel·ligència Artificial per a millorar la capacitat, eficiència i precisió de professionals de salut mental. Mitjançant la seva clínica virtual, cerca de fer front a una crisi en la qual 1 de cada 4 persones pateix trastorns de salut mental amb especial focus en escoles, on l’equip clínic utilitza la plataforma per prevenir situacions de risc.