Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Bellaterra la primera Festa de Primavera en motiu de la celebració dels 75 anys de la Unió de Veïns de Bellaterra, una jornada festiva organitzada per l’associació veïnal juntament amb altres veïns i veïnes de Bellaterra que va aplegar un seguit d’activitats esportives, mediambientals, culturals, literàries, gastronòmiques i lúdiques.

La festivitat va acollir més de 200 persones, segons explica el president de la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB), Josep Maria Riba, que amb molta més assistència de l’esperada, assegura que ha estat “tot un èxit”. Bona part del veïnat de Bellaterra hi va assistir, malgrat ser una “festa nova”, després de molts anys sense res similar i que, passada la jornada, s’espera que arreli com a nova tradició al poble.

Les activitats anaven dirigides a tot tipus de públic

“Vam gaudir tots, grans i petits” explica el president de la UvB, però “sobretot els més petits” gràcies a les activitats que es van preparar dirigides al públic infantil, com ara animacions o activitats de pintura. “Ens va ajudar també el bon temps i l’entorn del parc de la Font de la Bonaigua“, afegeix.

En destaca també la vessant cultural de la festa que va prendre forma de concerts musicals, un concert espontani de piano, a càrrec d’en Dimitri i la Clarissa, dos refugiats ucraïnesos, i l’entrega dels premis de poesia dels Jocs Florals que van reunir tots els membres del jurat i bona part dels guanyadors del certamen. El clàssic ball de gegants també va tenir lloc al mig de la jornada.

A banda de la UvB, també hi va participar l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra, que tot i alguns problemes de descoordinació, van col·laborar en l’organització de la festa i també els Hortolans de Bellaterra, que formen part de la UvB i que van contribuir al tarannà d’aquesta jornada: “que fos una festa amb caràcter ecològic” oferint productes ecològics als guanyadors dels jocs, a banda de ser una “festa sense cotxes”.

“Amb l’ànim que es converteixi en una tradició”

Sobretot, valora el teixit social que va crear la festa, pel qual van ser imprescindibles activitats com el Bingo Musical, el que considera “el punt àlgid de la festa” i que va fer ballar petits i grans. “Fins i tot, vam veure ballar les més de 20 persones ucraïneses que ara mateix viuen a Bellaterra (…). Les famílies d’acollida asseguraven que s’ho havien passat molt bé”, explica.

“Ens va quedar un molt bon regust i amb l’ànim que això es converteixi en una tradició. De fet, la gent ens deia que se n’han de fer més de festes, i que no es volen esperar tot un any a tornar-ne a tenir” explica en Josep Maria, que considera que la clau d’aquest èxit és que ha estat “una festa pensada, organitzada i feta pels veïns”.

FOTO: El dinar de la Festa de Primavera al Parc de la Font de la Bonaigua | Pau Quintana