Tanquem el mes de maig amb una nova edició de BellaterraDiari, on la Festa de Primavera, que s’ha celebrat per primera vegada a Bellaterra ha estat clarament protagonista: “Una jornada pensada, organitzada i feta pels veïns“. Així és com la descrivia Josep Maria Riba, president de la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB). 

En aquesta edició del mes de maig hi trobem, doncs, una recopilació d’imatges dels diversos actes que van donar forma a aquesta iniciativa. En la mateixa línia, hi trobareu un fragment de l’entrevista que vam fer als quatre organitzadors d’una de les activitats de la jornada, en la qual parlem sobre la necessitat de crear espais de trobada veïnal i també al mateix president de la UvB, Josep Maria Riba. 

Parlem de cultura 

La cultura té un paper rellevant en aquesta edició, on parlem dels Jocs Florals de Bellaterra, recuperats en motiu de la celebració del darrer Sant Jordi, que van recopilar fins a 150 poemes presentats i de la recopilació de fotografies fetes per Anita Figueras i Maria Codina, que van reivindicar els bellaterrencs Plàcid Garcia-Planas (net d’Anita Figueras) i Santiago Vila-Puig (fill de Maria Codina) el passat 2 de maig al Cercle Artístic de Sant Lluc. 

Entrevistem a diversos Bellaterrencs 

En aquesta edició, també hi ha cabuda per tres entrevistes molt diverses, que hem fet des de BellaterraDiari aquest darrer mes: a l’escriptor, traductor i docent, Joaquim Sala Sanahuja, amb qui vam poder reflexionar, sobretot, sobre els models educatius des d’una perspectiva humanista i als psiconeuroimmunòlegs, Blanca Gómez Néstor Sánchez, que ens van donar el seu punt de vista sobre qüestions relacionades amb l’alimentació, la menstruació, l’exercici físic o el descans. 

Finalment, recordem la tasca de suport i col·laboració dels restaurants bellaterrencs amb l’acollida defamílies ucraïneses, que des que van arribar a la localitat, ja els han servit més d’un centenar de menús gratuïts. Ara demanen ajuda econòmica al veïnat per seguir-ho fent.

Feu un cop d’ull a la versió digital: 

Trobareu el BellaterraDiari en paper a les vostres bústiescomerços i establiments de Bellaterra! I us en deixem aquí la versió digital

FOTO: L’edició en paper del mes de maig | Laia Tardós Roda