Oberta la convocatòria del Premi Frederic Roda de Teatre

by | juny 2, 2022 | Cultura

La Diputació de Barcelona i l’Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB) convoquen el Premi Frederic Roda de teatre 2022 en suport a la dramatúrgia catalana. El guardó està dotat amb 8.000 € i l’edició en català de l’obra guanyadora. Ja es poden presentar les sol·licituds fins al 14 de juliol.

El premi que porta el nom del bellaterrenc Frederic Roda es va crear l’any 2014 en memòria de qui fou una de les personalitats més influents en la vida teatral catalana, cofundador de l’Agrupació Dramàtica de Barcelona, sotsdirector de l’Institut del Teatre, actor, director, pedagog, dinamitzador i crític teatral.

L’any 2018 la Diputació de Barcelona va donar un nou impuls a aquest certamen convidant als representants dels espais escènics municipals a formar part del jurat. L’any passat, el premi va ser  per a “Lo cutrisme” de Cecília Navarro, amb un text que reflexiona sobre el món de l’art d’una sorprenent estructura dramàtica de la qual el jurat en va destacar «l’originalitat i el ritme, amb una posada en escena que pot esdevenir un repte pel director teatral».

Obres que pugen als escenaris

L’any 2020 el primer Premi Frederic Roda va ser per a “Negatius” de Sílvia Navarro Perramon, text que es representarà a l’estiu de 2022 a la Sala Flyhard de Barcelona; i un segon premi extraordinari, convocat en suport al sector cultural afectat pel context generat per la pandèmia de la Covid19, va ser per a “Quan els llops udolen” de José Ignacio Garzón, que s’ha representat a principis de 2022 a la sala Badabadoc de Barcelona.

El premi de l’any 2019 va ser per a Rita” de Marta Buchaca, que es va estrenar a la Sala Beckett l’octubre de 2019 i que aquesta temporada s’ha vist a La Villarroel.

L’any 2018 guanya el premi l’obra “Lamarr: natura morta” de Carles Batlle, que es va representar entre novembre i desembre de 2020 al TNC dirigida per Sergi Belbel.

Els guardonats de la primera època van ser Lluïsa Cunillé per “Boira”, l’any 2014, i David Plana per “Els encantats” i Josep Maria Miró per “La travessia”, l’any 2015.

Més informació.

Vols llegir més…?

Èxit del Concert de Jazz Solidari en favor dels músics ucraïnesos residents a Bellaterra

Èxit del Concert de Jazz Solidari en favor dels músics ucraïnesos residents a Bellaterra

Prop d’un centenar d’assistents i més de 1.500 euros recollits en favor dels músics ucraïnesos refugiats a Bellaterra. Aquests van ser un dels resultats de la nit màgica que es va viure el passat dilluns 27 de maig al Centre Cívic de Bellaterra. Un concert organitzat per la recent creada associació “Bellaterra Solidària”, juntament amb els vertaders protagonistes de la nit: Dmytro Pereyra i Larysa Pereyra, pianista i cantant ucraïnesos que van oferir un concert virtuós, cuidat i molt delicat per a un públic que va emocionar-se i gaudir del jazz a la sala gran del centre cívic.

S’acosta el Concert de Jazz Solidari! I tu, ja tens la teva entrada?

S’acosta el Concert de Jazz Solidari! I tu, ja tens la teva entrada?

El proper dilluns 27 de juny al Centre Cívic de Bellaterra es viurà una vetllada musical, solidària i innoblidable. Es tractarà d’un Concert de Jazz Solidari en favor de la Larysa i el Dmytro Pereyra, 2 refugiats i músics ucraïnesos que han estat acollits recentment a Bellaterra arrel de la guerra amb Rússia.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: