Aprovada l’avaluació única a la UAB

by | juny 3, 2022 | Política

L’opció d’optar per l’avaluació única ja és una realitat per a l’alumnat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), des que què aquest dimecres es va aprovar una demanda que els estudiants reclamaven des de feia anys i que es va aprovar en un referèndum organitzat pels estudiants, amb 8000 vots a favor i un 95’5% de vots pel sí.

Ara, qualsevol estudiant per cadascuna de les assignatures que faci podrà triar la forma en la qual vol ser avaluat per l’avaluació contínua o avaluació única. Això significa que amb una sola prova o treball es valorarà l’assoliment de competències de l’alumne, en lloc de diverses entregues o proves periòdiques.

Els estudiants no se senten recolzats

Tot i que des del rectorat de la universitat s’assegura que aquesta mesura és fruit de la negociació entre totes les parts, els sindicats estudiantils i, concretament, el Sindicat d’Estudiats dels Països Catalans (SEPC) de la universitat reivindica la tasca del moviment estudiantil, qui es va encarregar de posar les urnes perquè els estudiants diguessin la seva sobre la mesura, davant “la negativa del rectorat”. En aquesta línia, també critiquen la “infrarepresentativitat” dels i les estudiants als òrgans de govern de la universitat.

Parets de l’UAB durant la vaga per reclamar el referèndum | Aina Sanllehí Galera

El sindicat estudiantil assegura que aquesta opció permetrà “avançar cap a l’accessibilitat dels estudis” i permetre així que qualsevol estudiant pugui “seguir cursant els estudis universitaris” i que el nivell socioeconòmic de l’alumne no l’exclogui del sistema universitari públic.

Celebren doncs el que és una de les primeres aprovacions d’aquesta mesura entre les universitats dels països catalans, però demanen la predisposició dels deganats per aplicar-la a les guies docents de cada facultat per garantir “unes millores materials”.

FOTO: Parets de l’UAB durant la vaga per reclamar el referèndum | Aina Sanllehí Galera

Vols llegir més…?

Carles Triginer, nou vocal de cultura: ‘El meu objectiu és escoltar Bellaterra’

Carles Triginer, nou vocal de cultura: ‘El meu objectiu és escoltar Bellaterra’

El bellaterrenc Carles Triginer és coordinador Servei Medicina Intensiva en Consorci Sanitari de l’Anoia i també el nou vocal de cultura de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra, que fa pocs mesos va entrar a l’administració com a membre independent i actualment ocupa el càrrec de l’exvocal de cultura, que va dimitir el passat mes d’octubre, Mei Barceló.

L’EMD de Bellaterra podrà optar a fons europeus destinats a l’energia neta

L’EMD de Bellaterra podrà optar a fons europeus destinats a l’energia neta

A partir d’ara l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra podrà rebre fons europeus per projectes singulars locals d’energia neta, una línia d’ajudes de les quals fins ara n’eren excloses. Així ho ha aprovat aquesta setmana el Parlament de Catalunya a petició d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: