L’EMD de Bellaterra podrà optar a fons europeus destinats a l’energia neta

by | juny 3, 2022 | Política

A partir d’ara l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra podrà rebre fons europeus per projectes singulars locals d’energia neta, una línia d’ajudes de les quals fins ara n’eren excloses. Així ho ha aprovat aquesta setmana el Parlament de Catalunya a petició d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).

Aquesta mesura suposarà un seguit de modificacions legislatives per part de l’estat perquè les 65 EMD de Catalunya es puguin acollir a certes línies d’ajudes com ara la del Programa DUS 5000 o, si més no, que es puguin beneficiar de programes “amb les mateixes condicions per a tothom a l’Estat, ja que Europa no fixa cap tipologia de població”, així ho expliquen des d’ERC.

“D’això va la Catalunya sencera”

“Entenem que la recuperació social i econòmica de Catalunya, que permeten també les ajudes provinents dels Fons Europeus, ha de passar, sí o sí, pels municipis. I ha de passar pels municipis de 140.000 habitants, com Lleida, pels pobles de 5.000 habitants i per les Entitats Municipals Descentralitzades que no arriben a 1.000 habitants. D’això va la Catalunya sencera”, ha assegurat la diputada Jordina Freixenet.

El marc legislatiu espanyol, fins ara, no contemplava que les EMD es poguessin acollir a aquestes ajudes i això suposava per elles “una doble exclusió“, ja que no podien participar-hi ni directament des de la seva administració, ni a través del municipi en el qual pertanyen.

En una situació semblant es troben les EMD de Raimat (Lleida), Jesús (Tortosa), Bítem (Tortosa), Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), Campredó (Tortosa), Picamoixons (Valls). “Moltes d’elles estan doblement excloses perquè no poden participar-hi ni directament per no ser municipi, ni a través del municipi al què pertanyen“, ha alertat Freixenet en defensar la proposta de resolució al Parlament. En total, a Catalunya hi ha 65 EMD.

FOTO: La diputada que va defensar el punt, Jordi Freixenet | ERC

Vols llegir més…?

Carles Triginer, nou vocal de cultura: ‘El meu objectiu és escoltar Bellaterra’

Carles Triginer, nou vocal de cultura: ‘El meu objectiu és escoltar Bellaterra’

El bellaterrenc Carles Triginer és coordinador Servei Medicina Intensiva en Consorci Sanitari de l’Anoia i també el nou vocal de cultura de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra, que fa pocs mesos va entrar a l’administració com a membre independent i actualment ocupa el càrrec de l’exvocal de cultura, que va dimitir el passat mes d’octubre, Mei Barceló.

Aprovada l’avaluació única a la UAB

Aprovada l’avaluació única a la UAB

L’opció d’optar per l’avaluació única ja és una realitat per a l’alumnat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), des que què aquest dimecres es va aprovar una demanda que els estudiants reclamaven des de feia anys i que es va aprovar en un referèndum organitzat pels estudiants, amb 8000 vots a favor i un 95’5% de vots pel sí.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: