S’incorporen 30 professionals a l’Atenció Primària de l’Àrea Metropolitana Nord

by | juny 7, 2022 | Salut

Durant la primera setmana d’aquest mes de juny es van incorporar 30 residents de medicina i 9 d’infermeria als Equips d’Atenció Primària dels CAPs distribuïts per l’Àrea Metropolitana Nord de Barcelona. Els nous i les noves residents ja es van incorporar als centres d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) on rebran la seva formació durant els propers anys.

A l’acte d’elecció, la directora d’Atenció Primària de l’ICS a la Metropolitana Nord, Núria Prat, la cap d’estudis de la Unitat Docent MAFiC Metropolitana Nord, Celia Tajada, i la presidenta de la subcomissió d’infermeria, Sara Pablo, van donar la benvinguda a les noves incorporacions i els van traslladar les seves felicitacions per l’elecció de l’especialitat.

En els seus parlaments, totes tres van remarcar el valor de l’atenció primària i van encoratjar els nous i les noves professionals a fer front als múltiples reptes que els plantejarà la seva formació.

Posteriorment la cap d’estudis va donar diverses instruccions sobre el funcionament i organització de la Unitat Docent i va presentar els coordinadors docents i tutors dels hospitals de referència que van assistir a l’acte.

A l’àrea Metropolitana Nord de Barcelona, l’Institut Català de la Salut (ICS) gestiona els dispositius d’atenció primària de les comarques del Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. En aquestes comarques, els serveis de l’ICS ofereixen assistència a més d’1.400.000 persones pertanyents a 70 municipis. Els professionals que hi treballen formen un total de 64 equips d’atenció primària i 37 unitats assistencials de suport, i estan repartits en 107 centres de salut.

Al Barcelonès Nord, l’ICS compta amb 14 equips d’atenció primària que atenen en 13 centres d’atenció primària, dos d’ells funcionant també com a centres d’urgències d’atenció primària. Al Maresme, amb 12 equips d’atenció primària que atenen en 12 centres d’atenció primària i 12 consultoris locals. Al Vallès Occidental, amb 22 equips d’atenció primària que atenen en 27 centres d’atenció primària, 3 consultoris locals i 2 centres d’urgències d’atenció primària. I, al Vallès Oriental, amb 16 equips d’atenció primària que atenen en 26 centres d’atenció primària, 10 consultoris locals i un centre d’urgències d’atenció primària.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: