El passat 19 de juny a l’Auditori de Barcelona es van reunir prop de 350 cantaires, entre ells diferents bellaterrencs que, sota l’Associació Messies Participatiu, van presentar el seu Concert Participatiu de Primavera, un dels tres que organitza l’entitat cada any. Els altres dos són els dedicats a El Messies de Handel en les seves dues representacions, una a Barcelona i l’altra a Girona. 

Enguany i després d’haver estat assajant intensament durant quatre caps de setmana, l’entitat va dedicar el seu concert a Mozart. Amb un treball rigorós per part del director titular Alfred Cañamero i la col·laboració inestimable de la pianista Marta Olivé. 

El programa va incloure obres religioses del compositor de Salzburg, entre les quals destaca la Missa de la Coronació. El programa complet comptava amb les següents obres de Mozart:

W. A. Mozart: Misericordias Domini

W. A. Mozart: Sancta Maria, mater Dei

W. A. Mozart: «Laudate Dominum» (Vesperae solennes de confessore)

W. A. Mozart: «Panis omnipotentia» (Litaniae de venerabili altaris sacramento)

W. A. Mozart: Alma Dei creatoris

W. A. Mozart: Missa de la Coronació

Al repertori mozartià cal afegir la Simfonia en sol menor d’Anton Filtz, que va interpretar l’Orquestra Terrassa 48. Finalment, els solistes van ser Mireia Tarragó (soprano), Eulàlia Fantova (mezzosoprano), Jordi Casanova (tenor), Toni Marsol (baríton) i Arnau Farré (orgue).

A més del cor de cantaires participatius, el concert va comptar amb les 44 veus del Cor Bruckner, que van intervenir com a cor d’escenari i contribuir a ampliar la ja prou considerable massa coral, que dota el concert d’una espectacularitat especial. 

Mesies Participatiu

FOTOS: Imatges del concert el passat cap de setmana | Jordi Bardajil