L’associació esportiva Naise Camp serà l’encarregada d’organitzar el sopar de la Festa Major de Bellaterra 2022. Així ho ha fet saber l‘EMD de Bellaterra a través de la seva revista mensual TOT Bellaterra. A més, es continuarà prescindint d’un dels dos sopars, és a dir del de divendres, i se celebrarà només el de dissabte nit “per una qüestió de pressupost”, segons ha argumentat l’EMD.

I és que just ara farà un any l‘EMD de Bellaterra va fer un sorteig per escollir quina entitat organitzaria el sopar de les properes 5 festes majors. I els escollits van ser, per aquest ordre, l’associació esportiva Naise Camp (2022), el Grup Escolta Bellaterra (2023) i la companyia de teatre La Inestable (2024). Tot això, en un Consell de Cultura amb només 2 assistents per part de les entitats, a més dels representants de l’administració bellaterrenca.

Els històrics i fins ara organitzadors de tota la nit de dissabte eren la Unió de Veïns, qui va desestimar participar al sorteig, ja que no estaven d’acord amb les formes de tirar-ho endavant: “ningú ens va comentar mai que volguessin fer sopar rotatius, ni tampoc vam percebre l’interès de cap altre entitat per organitzar-lo… simplement l’EMD va tirar pel dret aprofitant un Consell de Cultura on només van assistir-hi 2 persones”, comentaven des de l’entitat, que aquest any ha celebrat els seu 75è aniversari. D’altra banda, la Penya Blaugrana, organitzador del sopar de divendres també es va mostrar sorpresa pel fet que no es recuperessin els dos sopars aquest any. El president de l’EMD, Ramon Andreu (Gent per Bellaterra) va argumentar que “aquest tema es va votar en el Consell de Cultura de l’any passat i es va aprovar per majoria”. A més, segons Andreu, “el fet que cada any sigui una entitat diferent la que organitzi el sopar, permet que aquesta es doni a conèixer, ja que el sopar és l’activitat més vistosa de la festa”.

El Consell de Cultura és un organisme consultiu de la Vocalia de Cultura i aplega a totes les entitats veïnals, culturals, socials, polítiques i esportives de Bellaterra, prop d’unes 30 associacions. Tot i així, en els darrers anys la participació ha anat minvant per diferents motius, entre ells el poc aferrament de les entitats a l’òrgan. Una altra associació que també va desestimar participar al sorteig l’any passat va ser l’entitat cultural Fòrum Bellaterra. Per part de les entitats, al sorteig només hi van assistir Julieta Vilaplana, presidenta de La Inestable, i Julià Garcia com a representant de la nova entitat esportiva NAISE.

D’aquesta manera, Naise Camp haurà de “controlar les reserves del sopar gestionant trucades, organitzar les taules en funció de les reserves i col·laborar amb l’EMD en el disseny de l’espectacle”, que ja avancen que anirà al voltant de les Olimpíades de Barcelona 1992. Per tot plegat i, segons afirmaven l’any passat, l’entitat rebrà uns honoraris de 350 €, reservant-se l’EMD l’organització de l’espectacle nocturn.

La Festa Major de Bellaterra 2022 es farà durant els pròxim 1, 2, 3 i 4 de setembre coincidint amb la Festa Major de Sabadell. L’elecció d’aquests dies és degut a la voluntat de l’administració perquè coincideixin ambdues festes ja que busquen, d’aquesta manera, “reduir l’afluència de botellots als entorns de Bellaterra”.

FOTO: Sopar anterior d’una Festa Major de Bellaterra | Albert Trepat