Forma i color juguen a l’obra del bellaterrenc i pintor aficionat, Adriano Velasco, que ha exposat els seus quatres al Centre Cívic de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra, que es podrà visitar fins aquest divendres 8 de juliol. Una mostra que agrupa part de les seves obres sota el títol Figura i color i on hi conviuen dues formes d’expressió d’artística, la més figurativa i també l’abstracta, cap on evoluciona artísticament l’autor. 

Una progressió artística que apunta cada vegada més cap a la manca de detall i més aviat cap a la recerca d’impressions a través de la combinació de tonalitats i figures diverses: “El que persegueixo és l’harmonia, per això penso que no cal posar cares a les meves figures ni dibuixar fulles als arbres” explica. Hi ha dibuixos que podrien semblar racons reals: “Aquest podria ser les Rambles” – explica – “però no busco que s’assemblin a la realitat”. 

Els quadres figuratius de l’exposició Figura i Color | Aina Sanllehí Galera

Jugar a través del dibuix

L’Adriano, es va dedicar professionalment a la informàtica, però la pràctica artística l’ha acompanyat des de la seva infantesa: “Quan vaig néixer no hi havia televisió, ni hi havia na de na (riu). Quan ets petit jugues, i una forma de jugar era a través del dibuix. La meva mare també ho feia i ho feia molt bé”, recorda l’Adriano. 

Malgrat que sempre s’ha dedicat a la pintura al llarg de tota la seva vida en el seu temps lliure i com a gaudi, un cop jubilat, va decidir matricular-se a diverses escoles i acadèmies d’art, entre les quals en destaca l’Escola Illa de Sabadell: “Allà em vaig trobar amb artistes com l’Oriol Vilapuig i em va donar una visió molt més global del que és l’art”. 

Adrian Velasco a l’exposicio Figura i Color | Aina Sanllehí Galera

La primera expressió amb regust abstracte

Aquesta, de fet, no és la seva primera exposició artística. És gràcies a l’assistència a diverses escoles d’art, que l’Adriano va crear juntament amb altres alumnes, un grup de pintors que feien exposicions conjuntes a diverses sales i centres cívics. Ens parla de poblacions properes com ara Sabadell o Sant Quirze, però també d’alguna mostra a la ciutat de Barcelona. Així i tot, lamenta que “no és fàcil trobar sales per fer exposicions, en la majoria de llocs et fan pagar per poder exposar”. 

Aquesta vegada, però, sí que és la primera exposició en què hi deixa entreveure la seva experimentació amb l’abstracció i la tendència geomètrica.  “He començat a experimentar amb aquesta línia més abstracta; així i tot, al final el mateix objectiu és una imatge que sigui harmònica, és a dir, que les combinacions de formes i colors i les seves tonalitats creïn una harmonia (…). Volia saber com els rebia la gent”, detalla.  “Si te’ls mires d’una determinada manera veus que hi ha alguns que sembla que tinguin més volum, d’altres que són més plans”, expressa. 

De tota manera, des d’un inici malgrat el seu començament més figuratiu, l’impressionisme ha estat darrere de totes les seves obres,  pintades amb oli i espàtula, que no estan marcades per una referència en el món real, sinó que “són colors i formes irreals” que neixen en el moment en què el pintor és davant del quadre: “Reacciono davant del quadre” i afegeix: “Quina serà l’evolució? No ho sé. Seguiré jugant.” 

Adrian Velasco a l’exposicio Figura i Color | Aina Sanllehí Galera

FOTOGRAFIES: Adrian Velasco a l’exposicio Figura i Color | Aina Sanllehí Galera