Aquest diumenge 17 de juliol, l’estació de Bellaterra, dos carrers i una casa bellaterrenca apareixeran projectats a les sessions gratuïtes de Cinema a la Fresca que organitza la Filmoteca de Catalunya a la plaça de Salvador Seguí de Barcelona.

I és que aquests espais van ser els escenaris de la pel·lícula “Apartado de Correos 1001”, un film dirigit per Julio Salvador l’any 1950. Un gran clàssic del cinema policíac barceloní, amb guió de Juli Coll i Antonio Isasi Isasmendi.

L’esdeveniment està inclòs dins la Festa Major del Raval i durarà 95 minuts en versió original subtitulada a l’anglès.

“Apartado de Correos 1001” parteix de les mateixes premisses que “Brigada criminal”: la filmació en escenaris naturals i la descripció i l’exaltació del treball policíac. S’ha de dir, però, que en aquest últim aspecte, la diferència de to respecte del film és notable. A “Apartado de Correos 1001” no hi trobem l’habitual discurs policíac presidit pel crucifix, ni oficines amb el retrat de Franco dominant l’enquadrament, ni la mort efectista del policia veterà al final de la pel·lícula, ni el reforçament del missatge ideològic a través de l’ús de la veu en off” (Ramon Espelt). La projecció es farà a la fresca a les 22 hores.

Trobeu més informació i d’altres activitats aquí.