Bellaterra apareixerà a una sessió de Cinema a la Fresca de la Filmoteca aquest diumenge

by | jul. 13, 2022 | Cultura

Aquest diumenge 17 de juliol, l’estació de Bellaterra, dos carrers i una casa bellaterrenca apareixeran projectats a les sessions gratuïtes de Cinema a la Fresca que organitza la Filmoteca de Catalunya a la plaça de Salvador Seguí de Barcelona.

I és que aquests espais van ser els escenaris de la pel·lícula “Apartado de Correos 1001”, un film dirigit per Julio Salvador l’any 1950. Un gran clàssic del cinema policíac barceloní, amb guió de Juli Coll i Antonio Isasi Isasmendi.

L’esdeveniment està inclòs dins la Festa Major del Raval i durarà 95 minuts en versió original subtitulada a l’anglès.

“Apartado de Correos 1001” parteix de les mateixes premisses que “Brigada criminal”: la filmació en escenaris naturals i la descripció i l’exaltació del treball policíac. S’ha de dir, però, que en aquest últim aspecte, la diferència de to respecte del film és notable. A “Apartado de Correos 1001” no hi trobem l’habitual discurs policíac presidit pel crucifix, ni oficines amb el retrat de Franco dominant l’enquadrament, ni la mort efectista del policia veterà al final de la pel·lícula, ni el reforçament del missatge ideològic a través de l’ús de la veu en off” (Ramon Espelt). La projecció es farà a la fresca a les 22 hores.

Trobeu més informació i d’altres activitats aquí.

Vols llegir més…?

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Quina és la salut del panorama comunicatiu actual? Com ha evolucionat els darrers anys? Quina responsabilitat tenim cadascun dels actors socials en l’elaboració de periodisme de qualitat? Quins són els models de negoci amb els quals se sustenta l’ofici actualment? I quin és el model idoni per assegurar-nos un periodisme independent? I en el cas del periodisme local?

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

S’acaba la setmana de recomanacions culturals, en què hem pogut fer un petit tastet de llibres, sèries, pel·lícules i novetats musicals en català, però amb ella no voldríem passar per alt, el panorama mediàtic català i els nous continguts que s’hi fan periòdicament. És per això que farem una petita repassada a la varietat de podcasts i creadors de contingut en català que s’aproximen des de fa poc al món radiofònic i mediàtic. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: