Amb l’objectiu que “el jovent de Bellaterra ajudi a millorar la Festa Major“, l‘Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra va convocar el passat 29 de juny una trobada d’adolescents i joves amb edats compreses entre els 12 i 20 anys perquè fessin propostes per a la Festa Major 2022.

La reunió es va fer al centre cívic bellaterrenc i va ser arrel d’una petició feta pels grups de l’oposició – ERC i Convergentsl’octubre del 2021, en la qual reclamaven “promoure la participació dels joves a la Festa Major“. En aquell ple la moció no es va aprovar, però l’equip de govern sí que es va comprometre “a treballar-hi durant l’any”.

D’aquesta manera, el president de l’EMD de Bellaterra, Ramon Andreu (Gent per Bellaterra), va optar el passat mes de maig per enviar una carta a tots els adolescents i joves amb edats compreses només entre els 12 i 20 anys, per convidar-los a assistir a un “procés participatiu” liderat per una empresa de participació ciutadana on escoltar i conèixer les propostes d’aquests veïns.

L’acte no va comptar amb la presència del president, però sí amb dos professionals de l’empresa Descoberta qui van dinamitzar i conduïr la sessió, així com guiar el debat i redactar les conclusions oportunes en un informe de resultats.

Els assistents bellaterrencs van ser 18 adolescents i joves – la majoria de 12 anys, però també alguns de 18, 15, etc. entre altres – i va incloure un berenar per a tothom.

Aquí podeu veure la moció que no es va aprovar, però que buscava fomentar la participació dels joves a la Festa Major, l’octubre del 2021.

FOTO: Festa Major Bellaterra 2020