Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc homes, d’entre 21 i 32 anys, per assaltar un domicili de Bellaterra on s’estava celebrant una festa, i agredir les vuit persones que hi havia. Tres persones van resultar ferides en l’assalt, una de les quals per arma blanca i les altres amb cops i contusions.

Els fets van passar el 16 de juliol a primera hora de la tarda. Els assaltants van entrar al domicili on s’estava celebrant una festa particular. Els cinc assaltants, que anavenencaputxats i duien una arma de foc i ganivets, van irrompre a la casa, van amenaçar els participants a la festa i els van emmordassar.

Una de les persones que era a la festa va poder alertar la policia, que va poder detenir al lloc dels fets tres dels assaltants. Els Mossos van enxampar tres dels agressors quan sortien del domicili i van trobar els altres dos en una zona boscosa pròxima al lloc.

En l’escorcoll els van trobar un ganivet de grans dimensions tacat de sang i una navalla. Després, els agents van trobar en un contenidor una arma de foc que suposadament va llençar un dels autors de l’assalt. La policia també els va decomissar substàncies estupefaents (marihuana, haixix i amfetamines) que haurien robat del pis.

A dins del domicili la policia hi va trobar 605 grams de marihuana, 358 grams d’haixix, 100 grams d’amfetamines i altres substàncies pendents d’analitzar que suposadament es feien servir per al tràfic de droga al detall.

Un dels cinc detinguts té una desena d’antecedents per delictes contra la salut pública i robatoris amb força.

Els investigadors treballen amb la hipòtesi que els assaltants coneixien l’activitat il·lícita que duien a terme els propietaris del pis i van assaltar-los aprofitant que es trobaven de festa i hi trobarien poca resistència per fer-se amb les drogues.

Quatre dels cinc detinguts han ingressat a presó després d’haver passat a disposició del jutge d’instrucció en funcions de guàrdia de Cerdanyola del Vallès. Els atribueixen delictes de lesions, entrada a domicili aliè, robatori amb violència i delictes contra la salut pública. La investigació continua oberta.