Els imprescindibles per a l’estiu són els espais naturals on poder-nos refrescar i per trobar-los no cal anar massa lluny! És per això que, en aquesta setmana mediambiental de recomanacions estiuenques, us proposem diversos gorgs i platges que val la pena visitar i que es troben ben a prop de Bellaterra.

Aquí hi trobareu quatre propostes de rius i gorgs per visitar:

Gorg del Pare

Al municipi de Mura, s’hi troba el Gorg del Pare dins del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.  Al gorg s’hi arriba caminant uns 20 minuts des de Mura seguint un camí que ple de fonts d’aigua. 

Gorg de les Donzelles

Al terme municipal de Bigues i Riells hi ha el Gorg de les Donzelles, un dels escassos llocs aptes per a banyar-se de l’espai natural d’Els Cingles de Bertí. El Gorg de les Donzelles és ideal per a refrescar-s’hi i descansar-hi si fas una ruta per la zona. 

Gorgs del Tenes

Una altra opció per passar un dia tranquil a un preciós espai natural i prendre la fresca, són els gorgs del riu Tenes, a l’Espai Natural de Sant Miquel del Fai. Proximitat amb l’espectacular monestir de Sant Miquel del Fai, l’edificació religiosa amb més de deu segles d’història. 

El gorg negre

Des de Gualba surt un camí senyalitzat fins al gorg negre. Ben a prop hi ha el Parc Mediambiental de Gualba. El camí pren un lleuger desnivell a mesura que ens apropeu al salt. Si l’aigua baixa és abundant, tan sols d’apropar-vos al salt ja us refrescareu amb els esquitxos, perquè és un dels salts més alts de la zona. 

Aquí també cal anar ben calçat en tot moment, ja que l’aigua llisca damunt la pedra. 

I aquí hi trobareu quatre propostes de platges properes: 

Platja de les Barques (Sant Pol de Mar)

Aquesta cèntrica platja, d’una longitud de 347 metres i d’amplada variable, se situa a resguard de llevant per l’espigó. S’utilitza per avarar les barques de pesca i forma part del paisatge tradicional de Sant Pol de Mar. Compta amb la distinció de platja de bandera blava, un distintiu que s’atorga anualment a aquelles platges que compleixen una sèrie de condicions ambientals, de neteja, qualitat, accessibilitat i sanitat dels diversos elements i instal·lacions que conformen la platja.

Les Casetes del Garraf

Una petita platja lleugerament apartada de la bullícia de Sitges barreja la tranquil·litat de les platges del Mediterrani amb un entorn tremendament pintoresc.  La seva relativament reduïda extensió (380 metres per aproximadament 28 de riba), unit a les pintoresques casetes que decoren la part posterior de la platja, fan dels Cassets del Garraf un entorn recollit i familiar perfecte per a relaxar-se ja sigui un dia d’estiu o fent una passejada prop de la riba.

Platja de Sant Simó

La platja de Sant Simó s’estén des de la rambla de Sant Simó fins a la zona de l’hotel Castell de Mata. Té una longitud aproximada de 1.000 metres i compta amb una amplària mitjana de trenta metres fins al fortí (búnquer de la guerra civil) i, a partir d’aquest, de 5 metres de mitjana, amb zones on pot desaparèixer per l’acció dinàmica del litoral. Compta amb un entorn menys urbà que les altres platges de Mataró i està dividida en una zona d’ús familiar i una altra de caràcter naturista. 

Platja de Morer

Platja El Morer, a Sant Pol de Mar, se situa en ple nucli urbà d’aquest municipi. Aquesta platja, classificada com a urbana, té una longitud de 270 metres i una amplada variable. S’hi pot accedir a peu des de la Platjola o a través del pas subterrani del Morer.

FOTO: Gorg Molí dels Murris | Cedida