Recomanacions de receptes fresques per aquest estiu 2022

by | ag. 15, 2022 | Cultura, Recomanacions d'estiu

A l’estiu no ens encaixen els clàssics plats calents calents de l’hiven i comença a venir de gust alguna cosa lleugera, fàcil de preparar i ben fresqueta. És per això que avui us portem un recull de receptes estiuenques, fresques i fàcils de fer!

Amb aquestes propostes de Cuina.cat i Hiloved.com encetem la Setmana Culinària a BellaterraDiari. La tercera setmana d’agost dedicada a la gastronomia, salut i benestar.

Tomàquets amb pesto

Una bona forma d’aprofitar la temporada de tomàquets d’estiu, senzilla i que requereix pocs ingredients! 

Ingredients

  • 700 g de tomàquetsTomàquetUn dels fruits que darrerament estan patint una evolució i una diversificació més acusades, amb variants de moltes formes i propietats que cobreixen el calendari anual. Res a veure, ja, amb aquelles dues formes bàsiques, el tomàquet convencional i el ‘tomatillo’, que els colonitzadors van descobrir a l’imperi asteca i portar, en la primera forma, cap a la Mediterrània, sobretot a Itàlia. mitjans
  • pebre negre
  • sal

Per al pesto: 

  • 100 g de pinyons
  • 50 g d’alfàbrega
  • 15 g de julivert
  • 10 g d’alls
  • 10 ml d’oli d’oliva verge extra
  • sal 

Preparació

  1. Peleu els tomàquets, talleu-los per la meitat i traieu-ne les llavors. Salpebreu-los.
  2. Poseu els tomàquets de cap per amunt en una safata de deshidratador, sobre una làmina de Teflex, 1 h. Si no teniu deshidratador, poseu els tomàquets de cap per avall en una safata i deixeu que s’escorri tota l’aigua.
  3. Per al pesto: piqueu els pinyons amb la sal en un morter o en una picadora.
  4. Piqueu l’alfàbrega, el julivert i l’all.
  5. Poseu-ho tot en un bol, barregeu-ho amb suavitat, afegiu-hi l’oli i torneu-ho a barrejar.
  6. Ompliu els tomàquets amb el pesto.

Esqueixada de bacallà amb poma i olives negres 

Una recepta que barreja el gust salat del bacallà amb porradell, pebre negre, els tomàquets a dauets, la poma marquen un bon contrapunt

Ingredients

  • 450 g de bacallà dessalat
  • 4 tomàquets
  • 200 g d’olives negres
  • 1 poma
  • Porradell
  • Oli
  • Sal i pebre

Preparació

  1. Escaldeu els tomàquets en aigua bullent durant 30 segons, per poder-los pelar còmodament.
  2. Talleu-los a daus petits.
  3. Esqueixeu el bacallà, retireu-ne la pell i poseu-lo en un recipient.
  4. Afegiu-hi el porradell, pebre negre, els tomàquets a dauets, la poma, i ho acabeu amb un oli d’olives negres (simplement, espinyoleu les olives i les tritureu amb oli).

Aquí trobareu la recepta completa

Amanida de bròquil amb cansalada

Una versió senzilla i popular de l’amanida de bròquil. Els ingredients de l’amanida es poden ajustar fàcilment segons el vostre gust. Algunes addicions típiques inclouen llavors de gira-sol, pèsols o nous, i pastanagues o pebrots vermells dolços es poden afegir per al color.

Ingredients

  • De 10 a 12 tires de cansalada 
  • 2 corones de bròquil (5 a 6 tasses de floretes) 
  • 1 ceba vermella mitja, picada 
  • 1/2 tassa de panses 
  • Vestit:
  • 1 tassa de maionesa 
  • 2 cullerades de vinagre balsàmic 
  • 2 culleradetes de sucre

Com fer-ho 

  1. Torneu o fregiu el bacó * fins que quedi una mica nítid. Escorreu-vos les tovalloles de paper i, a continuació, feu daus o es desfà. 
  2. Separeu les corones del bròquil en petits florets i poseu-los en un bol gran. 
  3. Afegiu la ceba vermella picada, les panses i el cansalada al bròquil i feu-lo servir per barrejar-la. 
  4. Combineu la maionesa, el vinagre i el sucre en un recipient petit. Afegiu a la barreja del bròquil. Llançar el bròquil amb el rebost. 
  5. Refrigerar almenys una hora abans de servir. 

* Per coure el bacó, llisca una làmina de forn amb làmina i poseu el cansalada a la paella. Torneu a coure en un forn preescalfat de 375 F durant uns 20 a 25 minuts, o fins que estigui daurat i cruixent. 

Consells i variacions

  • Afegiu una mica més de 1/2 tassa de pastanagues amb juliennada a l’amanida per donar-li el color de l’amanida de bròquil i un valor nutritiu addicional. 
  • Les llavors de gira-sol o les truites torrades o les nous poden afegir sabor i cruixit. 
  • Fer l’amanida amb mig bròquil i mitja coliflor. 
  • El vinagre balsàmic és més dolç que altres vinagres. Substitució de vinagre de sidra o vinagre de vi negre més 1 cullerada de sucre extra. 
  • Utilitzeu el tocino precuinat en cubs a la recepta.

Aquí trobareu la recepta completa

Amanida de cogombre amb crema agra i anet

Un vestit senzill de crema agra, vinagre i anet porta el sabor en aquestes rodanxes de cogombre. Si teniu la sort de tenir cogombres frescos del vostre jardí, CSA o del mercat dels agricultors locals, seguiu endavant i deixeu les pells.

Serviu els cogombres en verdures mixtes, créixens o enciam picat per a un plat refrescant i saborós.

Ingredients

  • 2 a 3 cogombres (pelats i tallats en rodanxes)
  • 1/3 tassa de crema agra 
  • 1 cullerada de vinagre 
  • Taula de pebre negre (recentment mòlt) 
  • 1 1/2 cullerades d’anet (picat, fresc o sec) 

Com fer-ho 

Arreglueu làmines de cogombre en un recipient, rociando capes amb sal. Col·loqueu un plat o un altre pes sobre cogombres per pesar. Tapa i deixa reposar durant diverses hores. 

Aboqui i descarti els sucs de cogombre sobrants. 

Combineu crema agra, vinagre i anet picat. Gusteu i afegiu el pebre negre acabat de fer. Afegiu l’embenat als cogombres i tireu-los suaument per abrigar-los. 

Consells i variacions

  • Per a una amanida de cogombre més ràpida i lleugera, ometeu la crema agra i llenceu els cogombres a rodanxes sense dissoldre amb una barreja de 1/3 tassa de vinagre de sidra, 1/4 tassa d’aigua, 2 cullerades de sucre i 1/2 culleradeta de sal . Afegiu l’anet fresc picat i el pebre negre recentment mòlt, a gust.

Aquí trobareu la recepta completa

Amanida d’espinacs amb tocador de cansalada calenta

Aquesta clàssica amanida d’espinacs es fa amb el tradicional tocador de cansalada. El rebost calent es fa amb goteigs de bacó, vinagre i sucre. La calor de l’adob i les fulles d’espinacs li dona a l’amanida d’espinacs un sabor dolç i amarg extraordinàriament delicat.

Ingredients

  • De 10 a 12 unces d’espinacs frescos, rentats i esquinçats en trossos de mossos 
  • 1/4 tassa de ceba vermella picada 
  • De 5 a 6 raves, rodanxes fines 
  • 2 ous durs, * 1 picat, 1 llescat 
  • 2 a 4 llesques de cansalada 
  • De 1 a 1 1/2 cullerades de gotes de bacó 
  • 1 1/2 cullerades de sucre granulat 
  • 3 cullerades de vinagre 
  • 1 cullerada d’aigua 
  • 1/2 culleradeta de sal 
  • 1/8 culleradeta de pebre negre recentment mòlt

Com fer-ho 

Col·loca l’espinac preparat en un bol gran. Afegiu cebes i raves. 

Refrigerar l’amanida, ben tapada. 

Freixe o cansalada de microones fins que estigui cruixent; treure la tovallola de paper i reservar-la. 

En un pot petit o una tassa de mescla, es combinen els gots de bacó amb sucre, vinagre, aigua, sal i pebre. Refrigerar tots els ingredients fins just abans de servir. Quan estigui llest per a servir, poseu-hi microones la preparació d’ALTA durant 30 o 45 segons, o fins que la mescla es bull.

Llenceu l’ou picat amb els verds, després aboqui la salsa calenta sobre la barreja de verdures; tirar de nou lleugerament. 

Organitzeu l’amanida als plats d’amanida i cobreixi-los cadascun amb unes rodanxes d’ou i cansalada. 

Serveix 4 

* En una cassola, cobreixi 2 grans ous amb aigua. Col·loqueu la paella a foc mitjà-alt i deixeu-ho bullir. Tapa la cassola i retireu la paella de la calor. Deixar reposar durant 12 o 15 minuts. Executar aigua freda sobre els ous i pelar-los. 

Consells

Prepareu-vos: prepareu l’espinac, la ceba i els raves en un recipient; cobrir i refrigerar. Preparar els ous i el cansalada i refrigerar-los en recipients separats. Prepareu el condiment i el refrigeri. Just abans de servir el temps, tira l’ou picat amb la barreja d’amanida d’espinacs. Escalfeu el rebost; Rocíe sobre l’amanida i llança. Adornar amb els ous rodanxes i el cansalada. 

Variacions

  • Afegiu al voltant d’1/4 tassa de pinyons, llavors de gira-sol, ametlles torrades tritiades o panses torrades a l’amanida per obtenir un cruixit addicional. 
  • Agrega prop d’1/4 tassa de panses o nabius secs a l’amanida. 
  • Afegiu bolets fresques tallades a l’amanida. 
  • Omet els raves, si ho desitja.

Aquí trobareu la recepta completa

Amanida d’espinacs amb figues fresques i tocador de cansalada calenta

Les figues fresques i el formatge blau es troben entre els ingredients d’aquesta elegant amanida d’espinacs. El bacó càlid s’apropa les fulles d’espinacs lleugerament, i les figues a rodanxes li donen un sorprenent sabor fresc. Podria fer d’aquest un plat vegetarià amb vinagreta de vi negre o el vostre vestit favorit.

Ingredients

  • Per al vestir:
  • 3 a 4 tires de bacó (tallat a la taula) 
  • 1/3 tassa de sucre granulat 
  • 1/3 tassa de vinagre de vi negre (o vinagre de vi negre amb magrana) 
  • 1 cullerada d’aigua 
  • 2 culleradetes de maicena 
  • Tauler de sal 

  • Per a l’amanida:
  • 3 a 4 tasses de fulles d’espinacs (rentades) 
  • De 12 a 18 figues fresques (rentades) 
  • 1/4 tassa de ceba vermella (rodanxes fines) 
  • De 3 a 4 cullerades de formatge blau esmicolat 
  • 2 cullerades de lli (o nous, torrats *) 

Com fer-ho 

  1. En una paella a foc mitjà, cuini el tocino en cubs fins que estigui cruixent; treure les tovalloles de paper per escórrer. 
  2. En una cassola mitjana, combineu el sucre granulat, el vinagre de vi negre, l’aigua, la farina de blat de moro i la sal. Col·loqueu la cassola a foc mitjà i porti la barreja a foc lent. Afegiu el bacó i escalfeu-lo. Traieu el rebost del foc i deixeu-ho refredar lleugerament.
  3. Arregleu les fulles d’espinacs a quatre plats d’amanida. 
  4. Tallar els figues a la meitat i organitzar-los a l’espinac. Espolvoreu la ceba vermella a rodanxes fines sobre l’espinacs i després escampeu les amanides amb el formatge i les truites o les nous torrades. 
  5. Toca una mica de l’amaniment calent sobre les amanides. Assegureu-vos que hi hagi unes peces de cansalada a cada amanida. 

* Per brindar les pacanes o les nous, estirar-les en una sola capa sobre una safata de forn raspada. Forns en un forn preescalfat de 350 F durant uns 8 a 10 minuts. Remeneu i giri sovint. Retirar-los i transferir-los a un bol quan estiguin lleugerament daurades i aromàtiques. 

Consells i variacions

  • Vinagreta de vi negre simple: combineu 1/4 tassa d’oli d’oliva extra verge amb 2 cullerades de vinagre de vi negre, 1 culleradeta de sucre granulat, 1 culleradeta de mostassa de Dijon i 1/8 culleradeta de ceba i pols d’all. Agitar o batre fins que estigui ben barrejat. 
  • Substituïu el formatge blau amb formatge de cabra. 
  • Substituiu trossos de pinya o mango frescos per a les figues. 
  • Utilitzeu les maduixes fresques tallades en lloc de les figues a rodanxes.

Aquí trobareu la recepta completa

Bon profit!

FOTO: Cuina a casa | Pexels

Vols llegir més…?

La Festa Major de Bellaterra 2022 en imatges

La Festa Major de Bellaterra 2022 en imatges

Bellaterra ha celebrat de nou la seva Festa Major, que comença de la mà de l’inici del mes de setembre. Com és habitual, ha acollit diverses activitats, com ara concerts, tertúlies, torneigs esportius, la tradicional baixada de carros i patinets. En fem un recull d’imatges d’algunes de les activitats que han donat vida a la Festa Major

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: