L’estiu és sinònim de sopars a la fresca, amb la família o amb els amics, i el més pràctic és compartir plats. Si vols ser l’estrella de la nit, et portem sis receptes de plats ideals per compartir que et faran triomfar! 

Coca de recapte

Aquesta particular coca es consumeix i s’elabora a totes les províncies de Catalunya, encara que , segons diuen, a cada poble tenen la seva pròpia personalitat i elaboració, essent Lleida el lloc on ha aconseguit la seva màxima plenitud i reconeixement.De fet, és una massa de pa, amb una mica d’oli, igual que la que podem fer per a una base de pizza, on a sobre col·locarem tota mena d’ingredients com pebrot i/o albergínia escalivats, tonyina, pernil serrà, ou dur, ceba, botifarra, llonganissa crua, sardines, olives, tomàquet, arengades, anxoves, bolets de temporada, etc… Sempre ben regada amb oli d’oliva verge, un dels productes més emblemàtics de la nostra gastronomia.

Aquí trobareu la recepta completa

Tomàquets farcits amb tonyina i ou dur

Un entrant refrescant, apetitós i de fàcil elaboració. Val la pena, i molt, aprofitar bé la llarga temporada de tomàquets. Intenteu comprar-los ecològics, de confiança, d’aquells tomàquets gustosos de tota la vida. El tomàquet de Montserrat és ideal per a farcir, ja que el seu interior és força buit, però podeu fer servir la varietat de tomàquet que més us agradi. 

Aquí trobareu la recepta completa

Pastís de salmó amb crema d’espinacs

Una recepta fàcil de fer i molt adient per èpoques de calor. Es recomana servir el pastís fred i la crema tèbia. Es pot fer amb pa de motlle o amb planxes de pa de pessic. Les planxes li donaran un puntet dolç que lliga molt bé amb el salmó fumat. No cal dir que com bona sigui la qualitat del salmó, més bo estarà aquest plat.

Aquí trobareu la recepta completa

Pintxo de truita i pebrot del padró

Res millor que transformar les llesques de pà amb tomàquet en un autèntic pintxo fet amb truita de patata i pebrot del padró.

Aquí trobareu la recepta completa

Quiche

Combinen molt bé amb canapés, pasta salada i pasta dolça a l’hora de fer un càtering. Tradicionalment, la quiche s’ha fet amb nata líquida, però també es pot utilitzar llet evaporada, que seria un entremig entre la llet i la nata.

Aquí trobareu la recepta completa

Empanada de tonyina

Una deliciosa massa farcida de tonyina. També la podem farcir de carns vermelles o blanques, peix, verdures o, fins i tot, fruita! Un plat tradicional de la majoria de cuines d’Hispanoamèrica. 

Aquí trobareu la recepta completa

FOTO: Taula compartida | Pexels