Amb el lema “Viu i Fes Viure”, el Banc de Sang i Teixits fa una crida a tothom qui pugui donar sang per ajudar a remuntar les reserves

Tot i que la donació s’ha mantingut en els primers mesos de l’any, les necessitats han augmentat, i fan falta més. És per aquest motiu que l’entitat organitzarà una campanya de donació de sang el dilluns 29 d’agost a l’Ateneu de Cerdanyola, de 17 a 21 hores. També hi havia programada una jornada el dilluns 22 d’agost, però aquesta ha hagut de ser suspesa per problemes tècnics del Banc de Sang.

Amb el lema “Viu i fes viure” es vol recordar que els pacients continuen necessitant sang per als seus tractaments. Actualment es disposa d’aquest component per als següents 5 dies, quan l’òptim és tenir-ne per a 8.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que:

  • Tingui entre 18 i 70 anys
  • Pesi 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, que no estigui embarassada

Al web www.donarsang.gencat.cat es poden consultar els llocs més propers on donar sang.

Les persones que tinguin previst un viatge, poden consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang un cop s’ha tornat.

Donació de medul·la òssia

En totes les campanyes de donació, aquelles persones que tinguin entre 18 i 39 anys, poden registrar-se com a donants de medul·la òssia. Per fer-ho, cal que ho demanin en el moment de l’entrevista mèdica.

En el mateix moment que fan la donació de sang, traure’m un tub extra per analitzar quin tipus de medul·la té el donant i incorporar-lo al registre mundial de donants de medul·la. En cas que sigui compatible amb una persona malalta, el trucarem per avisar-lo si vol fer efectiva la donació de medul·la.