Bellaterra va tenir al llarg de 20 anys una revista bimestral que es repartia per totes les cases de Bellaterra, 1 cop cada 2 mesos. Es deia l’Esquirol del Vallès, l’Esquirol d’Amics de Bellaterra o l’Esquirol de Bellaterra, segons l’època de l’edició.

Va existir entre els anys 1984 i 2004 i va ser impulsat pel gerent de l’empresa Fomento Barcelonés de Inversiones, Jordi Guiu, qui va urbanitzar els terrenys de Bellaterra. El 1990, Guiu va traspassar la revista a l’Associació d’Amics de Bellaterra i va ser dirigida per la veïna i periodista Andrea Pasqual. Finalment, des del 1996 fins el 2004, se’n va fer càrrec la Unió de Veïns amb Isabel Bernier al capdavant. Malauradament l’Esquirol va posar el seu punt i final per falta de relleu l’any 2004 havent editat un total de 81 números durant 20 anys.

Tot i així, moltes generacions de bellaterrencs recorden aquesta revista que va començar tenint 4 pàgines i que s’imprimia en blanc i negre per, més endavant, passar a unes edicions amb la portada en color i amb diferents articles sobre l’actualitat local, curiositats, fotografies, entrevistes, articles i un total de 46 pàgines.

Amb tot, la revista és un testimoni d’aquells anys viscuts. Un dia a dia que ha quedat enregistrat en els seus editorials, temes tractats i anunciants, i que ara podeu recuperar a través de les seves portades. D’un total de 81 números, BellaterraDiari en té arxivats 71. Per completar la col·lecció només ens falten 10 números: les edicions 43, 47, 53, 55, 56, 60, 61, 66, 67 i 69.

A continuació podeu veure totes les portades de l’Esquirol en ordre cronològic. Bon estiu!