Les portades de tots els Esquirols de Bellaterra

by | ag. 22, 2022 | Cultura, Recomanacions d'estiu

Revista l'Esquirol de Bellaterra

Bellaterra va tenir al llarg de 20 anys una revista bimestral que es repartia per totes les cases de Bellaterra, 1 cop cada 2 mesos. Es deia l’Esquirol del Vallès, l’Esquirol d’Amics de Bellaterra o l’Esquirol de Bellaterra, segons l’època de l’edició.

Va existir entre els anys 1984 i 2004 i va ser impulsat pel gerent de l’empresa Fomento Barcelonés de Inversiones, Jordi Guiu, qui va urbanitzar els terrenys de Bellaterra. El 1990, Guiu va traspassar la revista a l’Associació d’Amics de Bellaterra i va ser dirigida per la veïna i periodista Andrea Pasqual. Finalment, des del 1996 fins el 2004, se’n va fer càrrec la Unió de Veïns amb Isabel Bernier al capdavant. Malauradament l’Esquirol va posar el seu punt i final per falta de relleu l’any 2004 havent editat un total de 81 números durant 20 anys.

Tot i així, moltes generacions de bellaterrencs recorden aquesta revista que va començar tenint 4 pàgines i que s’imprimia en blanc i negre per, més endavant, passar a unes edicions amb la portada en color i amb diferents articles sobre l’actualitat local, curiositats, fotografies, entrevistes, articles i un total de 46 pàgines.

Amb tot, la revista és un testimoni d’aquells anys viscuts. Un dia a dia que ha quedat enregistrat en els seus editorials, temes tractats i anunciants, i que ara podeu recuperar a través de les seves portades. D’un total de 81 números, BellaterraDiari en té arxivats 71. Per completar la col·lecció només ens falten 10 números: les edicions 43, 47, 53, 55, 56, 60, 61, 66, 67 i 69.

A continuació podeu veure totes les portades de l’Esquirol en ordre cronològic. Bon estiu!


Vols llegir més…?

La Festa Major de Bellaterra 2022 en imatges

La Festa Major de Bellaterra 2022 en imatges

Bellaterra ha celebrat de nou la seva Festa Major, que comença de la mà de l’inici del mes de setembre. Com és habitual, ha acollit diverses activitats, com ara concerts, tertúlies, torneigs esportius, la tradicional baixada de carros i patinets. En fem un recull d’imatges d’algunes de les activitats que han donat vida a la Festa Major

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: