L’Auca de promoció de Bellaterra: L’havies vista?

by | ag. 25, 2022 | Història de Bellaterra, Recomanacions d'estiu

Just durant el seu naixement als anys 30, Bellaterra, o com l’anomenaven anteriorment “Bella-Terra“, va viure un gran moment d’eclosió i promoció per aconseguir la venda de finques i parcel·les. Va ser la campanya publicitària que va posar en marxa Fomento de la Vivienda Popular per difondre el seu projecte de Bellaterra. A part de fulletons, van tenir l’encert d’encarregar al dibuixant Valentí Castanys i Borràs, aleshores il·lustrador molt reconegut, una auca dedicada a Bellaterra.

L’Auca era una eina publicitària molt estesa a principi del segle XIX, i la van batejar amb el nom d’‘Auca de Bellaterra”, on farien sortir petites il·lustracions d’una hipotètica família anomenada Grau i Serra que, provinents de Barcelona, comprarien el seu terreny a la nova urbanització en creixement, per fer-se la seva caseta a “Bella-Terra”.

Als dibuixos se’ls hi presentava la zona, l’estació amb el seu “excel·lent servei de trens” que feia que passés cada mitja hora un tren, l’església, la Font de la Bonaigua i totes les virtuts d’un “indret verd i florit”, amb “sol, aire, llum i aigua”. “Tots són jardins i xalets, vegetació i bells indrets”, deia un dels textos que acompanyaven cada vinyeta.

I finalment, la família Grau i Serra es decidia per adquirir el seu terreny a Bellaterra! “República? Monarquia? Bella-Terra cada dia!” reblava un dels escrits finals. Per acabar, l’auca desafiava a qui no s’ho vulgui creure, “que agafi el tren i vingui a veure-ho”.

Segons Ignasi Roda, cronista i autor del llibre “Bellaterra 1930-2005: Crònica de 75 anys”, durant molt temps, aquesta auca va mantenir-se viva en el record dels bellaterrencs i fins i tot uns quants d’ells encara la recordaven de memòria quan Roda els va entrevistar.

Podeu veure l’auca completa a continuació

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: