Una conversa bellaterrenca i humorística transcrita de l’any 1949

by | ag. 26, 2022 | Història de Bellaterra, Recomanacions d'estiu

Coses de Bellaterra“. Així es titulava el “diàleg arreplegat pel carrer” que es va utilitzar com a reclam per promocionar La Tómbola organitzada per la Secció de Propaganda de la Comissió Organitzadora de La Tómbola de Bellaterra, l’any 1949.

Acompanyat d’una il·lustració on es veu un home carregat d’andròmines, el diàleg ficcionat entre els dos veïns bellaterrencs d’aleshores feia: “On va tan carregat Sr. Canons?”; “Ola, Sr. Llofriu: Miri, vaig a portar tots aquests objectes per la GRAN TÓMBOLA BENÈFICA“; “Però es fa o no es fa enguany LA TÓMBOLA?”; “Home de Déu! Es clar que sí. Ja ho veu que carregat vaig…”

“I digui’m: tothom hi contribueix?”, preguntava el Sr. Llofriu. “Vaja, quina pregunta . Tothom, tothom potser no, però jo li asseguro que seran ben pocs els que s’oblidaran de fer-ho. Essent tan noble l’objectiu que es proposa, ningú es pot negar d’acudir a la crida”. “Es clar, es clar. I on tindrà lloc? Al Club “Bellatierra”, suposo”, deien.

“No, aquest any no ha pogut ésser. Veurem si l’any vinent… diuen que tindrà lloc a la pista de l’Hostal Sant Pancraç”, afirmava el Sr. Canons…

I així fins a prendre la decisió divertida i amb unes expresions peculiars, que us faran riure si llegiu la conversa i fulletó al complet. Que en gaudiu!

Arxiu BD

Vols llegir més…?

L’Auca de promoció de Bellaterra: L’havies vista?

L’Auca de promoció de Bellaterra: L’havies vista?

Just durant el seu naixement als anys 30, Bellaterra, o com l’anomenaven anteriorment “Bella-Terra”, va viure un gran moment d’eclosió i promoció per aconseguir la venda de finques i parcel·les.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: