“FESTA major”

by | ag. 30, 2022 | Festa Major, Opinió

S’acosta ja la que sembla que serà la primera festa major sense restriccions en un parell d’anys i a falta de pocs dies ens la mirem des de diverses bandes…

Per una banda amb la lògica il·lusió i ganes de retrobar la festa i la gent al carrer, una cosa que a Bellaterra passa poc i que celebrem quan passa; i més després dels anys que hem tingut. De fet, molts i moltes hem tingut la sensació que aquest estiu la gent volia “gresca”, no?

També, com a oposició, content de veure que el govern de l’EMD ha escoltat les demandes que li hem fet reiterades vegades i ha començat a moure fitxa per fer una festa més atractiva de cara al jovent. Frisem per veure’n els resultats i avaluar-los, ja que som conscients que no és cosa d’un sol dia de feina, o de 4 opinions ben intencionades; però valorem el gest de l’EMD.

Per altra banda amb cert recel o atenció a les concentracions de gent que la festa comporta, però amb la certesa que la gent serà curosa i respectuosa; i amb certa tristesa per veure com no totes les entitats de Bellaterra estan contentes amb com s’han repartit les activitats. 

Veurem com va tot, que en el fons l’important és que la gent gaudeixi de la festa.

Ah! I com a oposició, amb ganes de veure què ens costa aquesta festa major, que cada 4 anys, de manera cíclica, resulta misteriosament més cara…

Bona festa major

Quim Oltra<br>
Quim Oltra

Vocal d’ERC a l’EMD de Bellaterra

Vols llegir més…?

“La gran riuada”

“La gran riuada”

Tenia 9 anys. Plovia a bots i barrals. Encara érem a Bellaterra. Aleshores les vacances escolars acabaven a finals de setembre, quan llavors, es feien les maletes i tornàvem a Barcelona. Era un 25 de setembre i era un dimarts.

“Bellaterra monàrquica? En motiu de la mort d’Elisabet II”

“Bellaterra monàrquica? En motiu de la mort d’Elisabet II”

Bellaterra va ser fundada sens dubte per monàrquics i les seves maneres de fer les podríem titllar com gestores d’un petit reialme que s’havia constituït per reial decret – valgui la redundància – amb la permissivitat del moment d’una administració local, Cerdanyola del Vallès, que maldava per gestionar un poble que en qüestió de 30 anys havia passat de la pagesia a la indústria.

“La Festa Major ‘en minúscules'”

“La Festa Major ‘en minúscules'”

Però, per què la nit del divendres ha desaparegut? Cóm és que els joves no hi eren a la nit jove? Per què la única nit de la festa es va acabar a les 2 hores…? Ja no es fan des de fa temps les Gincames del Grup escolta o la Gincama Motor. Tampoc es fa el concurs de Pintura Ràpida ni tantes altres activitats que donaven joc, dins una mateixa franja, a que els veïns de diferents edats tinguéssin l’agenda “plena”.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: