“La Festa Major 2022”

by | ag. 30, 2022 | Festa Major, Opinió

Un any més ens trobem en plenes dates de pre Festa Major i un any més tenim la polèmica servida. Després de dos anys d’absència per la pandèmia, tots teníem ganes de veure com seria el nou programa escollit pel retorn de la festa més popular i emblemàtica de Casa Nostra.

Com sempre, desencís  i decepció. Res ha canviat.

Des de fa molts anys i arrel dels desgraciats i evitables fets de la Festa Major del 2012, que els joves d’entre 15 i 25 anys estan totalment absents de les mencionades festes. Mai s’ha fet res per recuperar-los, tot i que som conscients que són l’ànima d’aquest tipus de celebracions.

Aquesta situació s’ha intentat maquillar amb una recent consulta als joves d’entre 12 i 20 anys que, com era d’esperar, no ha servit de res ni ha portat enlloc.

Si revisem els actes de la festa pels grans i tornem la vista enrere veurem que hem anat a menys tant en quantitat com en qualitat.

Abans, dues nits especials de sopar espectacle amb una gran participació veïnal. Ara, una sola nit i per mes “inri” organitzada per una entitat que no se sap ni qui és ni d’on ve, malgrat l’esforç de l’organització per “fer-lo passar” per bellaterrenc.

Això no posa en dubte la intencionalitat de l’acte que de ben segur serà bona, però que s’haurà d’esperar a que finalitzi per poder-ho jutjar.

La resta d’actes, doncs els de sempre i sense cap tipus de creativitat. Existeix un format establert des de fa anys que permet més o menys salvar el compromís i que d’una forma o altra dona llicència a  justificar la enorme despesa econòmica que s’ha de satisfer per fer front al mencionat esdeveniment.

Tots som conscients que les novetats sempre son arriscades, però també entenem que una mica de “exprimir-se el cervell”, no li vindria malament a la nostre “arcaica” Festa Major.

Hem convertit la NOSTRA FESTA MAJOR en una festa de nens i poca cosa més.

Sempre ens queda l’esperança de pensar que la de l’any que ve, serà millor.

Malgrat tot, gaudim-la sanament tot el que puguem.

VISCA BELLATERRA, VISCA LA FESTA MAJOR.

Jordi Macarulla
Jordi Macarulla


Vocal de Convergents a l’EMD de Bellaterra

Vols llegir més…?

“La gran riuada”

“La gran riuada”

Tenia 9 anys. Plovia a bots i barrals. Encara érem a Bellaterra. Aleshores les vacances escolars acabaven a finals de setembre, quan llavors, es feien les maletes i tornàvem a Barcelona. Era un 25 de setembre i era un dimarts.

“Bellaterra monàrquica? En motiu de la mort d’Elisabet II”

“Bellaterra monàrquica? En motiu de la mort d’Elisabet II”

Bellaterra va ser fundada sens dubte per monàrquics i les seves maneres de fer les podríem titllar com gestores d’un petit reialme que s’havia constituït per reial decret – valgui la redundància – amb la permissivitat del moment d’una administració local, Cerdanyola del Vallès, que maldava per gestionar un poble que en qüestió de 30 anys havia passat de la pagesia a la indústria.

“La Festa Major ‘en minúscules'”

“La Festa Major ‘en minúscules'”

Però, per què la nit del divendres ha desaparegut? Cóm és que els joves no hi eren a la nit jove? Per què la única nit de la festa es va acabar a les 2 hores…? Ja no es fan des de fa temps les Gincames del Grup escolta o la Gincama Motor. Tampoc es fa el concurs de Pintura Ràpida ni tantes altres activitats que donaven joc, dins una mateixa franja, a que els veïns de diferents edats tinguéssin l’agenda “plena”.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: