Un any més ens trobem en plenes dates de pre Festa Major i un any més tenim la polèmica servida. Després de dos anys d’absència per la pandèmia, tots teníem ganes de veure com seria el nou programa escollit pel retorn de la festa més popular i emblemàtica de Casa Nostra.

Com sempre, desencís  i decepció. Res ha canviat.

Des de fa molts anys i arrel dels desgraciats i evitables fets de la Festa Major del 2012, que els joves d’entre 15 i 25 anys estan totalment absents de les mencionades festes. Mai s’ha fet res per recuperar-los, tot i que som conscients que són l’ànima d’aquest tipus de celebracions.

Aquesta situació s’ha intentat maquillar amb una recent consulta als joves d’entre 12 i 20 anys que, com era d’esperar, no ha servit de res ni ha portat enlloc.

Si revisem els actes de la festa pels grans i tornem la vista enrere veurem que hem anat a menys tant en quantitat com en qualitat.

Abans, dues nits especials de sopar espectacle amb una gran participació veïnal. Ara, una sola nit i per mes “inri” organitzada per una entitat que no se sap ni qui és ni d’on ve, malgrat l’esforç de l’organització per “fer-lo passar” per bellaterrenc.

Això no posa en dubte la intencionalitat de l’acte que de ben segur serà bona, però que s’haurà d’esperar a que finalitzi per poder-ho jutjar.

La resta d’actes, doncs els de sempre i sense cap tipus de creativitat. Existeix un format establert des de fa anys que permet més o menys salvar el compromís i que d’una forma o altra dona llicència a  justificar la enorme despesa econòmica que s’ha de satisfer per fer front al mencionat esdeveniment.

Tots som conscients que les novetats sempre son arriscades, però també entenem que una mica de “exprimir-se el cervell”, no li vindria malament a la nostre “arcaica” Festa Major.

Hem convertit la NOSTRA FESTA MAJOR en una festa de nens i poca cosa més.

Sempre ens queda l’esperança de pensar que la de l’any que ve, serà millor.

Malgrat tot, gaudim-la sanament tot el que puguem.

VISCA BELLATERRA, VISCA LA FESTA MAJOR.

Jordi Macarulla
Jordi Macarulla


Vocal de Convergents a l’EMD de Bellaterra