Arriba el final de l’estiu i torna la Festa Major a Bellaterra. Les Festes Majors de pobles i ciutats són dies de retrobament i alegria, així ha estat sempre, i nosaltres, les entitats de Bellaterra, ens preparem per aportar el nostre gra de sorra al poble.

El Musical i Fòrum Bellaterra donem el tret de sortida a la Festa Major. Com cada any la Junta Directiva de Fòrum Bellaterra, que tinc el plaer de presidir, ha preparat amb il·lusió la tertúlia pertinent, serà un passeig per les tertúlies de Festa Major dels nostres set anys d’història. Els protagonistes sempre són personatges o grups bellaterrencs i, a diferència de la resta de tertúlies de l’any, escollim temes més festius i amb actuacions en directe. Han col·laborat amb Fòrum Bellaterra: Grup Mariners de Riera, Lluís Pont, 60’s Grup, Ariadna Savall, La Locomotora Negra i El Tricicle. Aquest any compartirem tertúlia amb els cantautors bellaterrencs Ignasi Roda i Àlvar Roda, membres del Tricicle en el moviment de la Nova Cançó.

En aquest espai pretenem fer poble i donar a conèixer als experts en diferents especialitats del nostre entorn veïnal. Fins ara ho hem aconseguit gràcies a la generositat dels bellaterrencs.

Dit això, i amb la il·lusió per fer gran la nostra Festa Major, he de dir que les entitats necessiten més suport per part del nostre govern. Del considerable pressupost global dedicat a la Festa Major, el que arriba pròpiament a les entitats, a excepció d’alguna, és una part mínima i després de quasi suplicar a l’EMD una millora en l’ajut econòmic (ara contractació). Segur que aquest govern, o potser el següent, intentarà millorar-ho. Les entitats, d’una manera o altra, continuaran treballant per Bellaterra com han fet sempre.

Al ser aquest un article d’opinió, aquesta autora creu necessari incidir en un tema que ha causat algun malestar en una part de la població. Aquest any, només hi haurà un sopar comunitari de Festa Major i no l’organitzarà la Unió de Veïns com sempre havia fet, aspecte que produeix una certa tristesa, ja que s’han prioritzat interessos, que potser coneixerem més endavant, donant-li l’organització per sorteig a una entitat esportiva jove pel que fa a temps d’implantació i bastant aliena a Bellaterra, en realitat el seu entorn és la Universitat Autònoma, i els seus usuaris majoritaris no són els veïns de Bellaterra. Després de moltes crítiques en  l’últim Consell de Cultura, és més que possible que canviïn la seva seu actual a la UAB i  facin constar Bellaterra. Tot pot ser!

És la festa Major de Bellaterra  i considero que posats a fer, tot celebrant els 30 anys de les Olimpíades, la torxa olímpica no tindria per què  sortir de Cerdanyola, el recorregut íntegre pels carrers del nostre poble hauria estat més adient. És la nostra Festa Major i ens passa perquè l’entitat no és del nostre poble. Dit això, no tinc res en contra de NAISE, diria el mateix si fos qualsevol altra entitat de Cerdanyola, Sant Cugat, o Sant Quirze, qui organitzés el sopar de Festa Major de Bellaterra.

Sigui com sigui, gaudirem de la Festa Major de Bellaterra, i col·laborarem amb l’EMD i amb tot el veïnat. Visca Bellaterra!

Chus Cornellana
Chus Cornellana


Presidenta de l’associació cultural “Fòrum Bellaterra”