“La Festa Major i El Club”

by | ag. 31, 2022 | Festa Major, Opinió

Darrerament s’han publicat uns articles molt interessants i emotius al BellaterraDiari parlant dels inicis de Bellaterra i del Club.

És admirable com a partir de l’entusiasme d’un grup de joves per jugar a tenis i fer esport, va ser possible la creació del nostre Club l’any 1935. A partir d’aquella llavor, va germinar i va agafar forma el projecte, creixent poc a poc i afegint-hi els diferents elements (el pavelló, la pista de tenis, la piscina, etc), sempre amb la col·laboració i aportacions dels veïns.

Aquest esperit participatiu és el mateix que des de sempre havíem viscut a la nostra Festa Major, que ha vingut organitzant durant més de 40 anys la Unió de Veïns de Bellaterra amb gran èxit de participació de joves i grans, fins que l’EMD va decidir que això s’havia de canviar.  Es va implantar el model que tenim actualment, substituint la participació i la iniciativa de joves i grans, per un sistema “copia y pega”, amb clara mancança de noves idees i participació ciutadana clarament decreixent.

Per si això fos poc, la polèmica decisió de fer un sorteig entre les associacions per decidir qui organitza el sopar de dissabte (el sopar de divendres no es farà) i la manera com es va dur a terme, va fer guanyadora una empresa del món de l’esport totalment respectable, però que al moment de l’adjudicació tenia la seva seu fora de Bellaterra.

Com molt bé explica Ignasi Roda al seu darrer article sobre la Festa Major, la diferència entre participació activa i passiva. “La primera comença tot just acaba una Festa Major i els veïns comencen a planificar la següent, reforçant-la amb noves idees. La passiva és la que els va bé als polítics perquè fan de la cultura un aparador, sobretot quan s’acosten les eleccions”.

La Junta Directiva estem treballant des de fa temps per trobar una sortida exitosa als problemes que teníem plantejats al Club i hem aconseguit, d’una banda, reestructurar el deute bancari en unes condicions molt favorables pels nostres interessos i per altra banda estem a punt de tancar un acord amb Building Center, que ens dona una solució legal per seguir ocupant l’espai actual, de manera que som molt optimistes per poder encarar el futur amb èxit. 

El nostre objectiu sempre ha estat treballar per seguir sent el CLUB DE TOTS, tot defensant els interessos del Club Associació, com deia a l’inici.

Els nostres governants però, tant l’EMD com l’Ajuntament, no ho entenen així i ens han negat qualsevol mena d’ajuda econòmica, tal com en repetides ocasions els hem demanat.

A títol d’exemple, la publicació d’un vídeo que va fer l’EMD fa un temps, defensant la validesa del conveni amb l’Ajuntament, va confondre molta gent pensant que defensava el Club. En cap cas era així. El seu interès era assegurar-se l’ocupació dels locals del carrer Lluis de Abalo (el fracassat centre mèdic), però en cap cas els interessava ajudar-nos per la supervivència del Club.

Se’ns fa molt difícil entendre aquesta manca de sensibilitat i d’interès dels estaments públics davant la greu situació que travessàvem al Club, però la realitat és aquesta: ens han deixat sols!

Ara es pretén fer un homenatge/reconeixement al Club, dins els actes que s’han organitzat per l’esport la nit del sopar. Sincerament, no ens veiem amb ànims de participar-hi. El moment de fer un reconeixement al Club era quan vàrem trucar les portes de l’Ajuntament i de l’EMD per demanar-los ajuda i les vàrem trobar totes tancades.

Tot i això, seguirem col·laborant en diferents actes de caire esportiu dins la Festa Major, com sempre hem fet.

Us desitgem molt bona Festa Major!

Visca Bellaterra i visca el Club Bellaterra!

Jordi Fau
Jordi Fau


President d’El Club Bellaterra

Vols llegir més…?

“La gran riuada”

“La gran riuada”

Tenia 9 anys. Plovia a bots i barrals. Encara érem a Bellaterra. Aleshores les vacances escolars acabaven a finals de setembre, quan llavors, es feien les maletes i tornàvem a Barcelona. Era un 25 de setembre i era un dimarts.

“Bellaterra monàrquica? En motiu de la mort d’Elisabet II”

“Bellaterra monàrquica? En motiu de la mort d’Elisabet II”

Bellaterra va ser fundada sens dubte per monàrquics i les seves maneres de fer les podríem titllar com gestores d’un petit reialme que s’havia constituït per reial decret – valgui la redundància – amb la permissivitat del moment d’una administració local, Cerdanyola del Vallès, que maldava per gestionar un poble que en qüestió de 30 anys havia passat de la pagesia a la indústria.

“La Festa Major ‘en minúscules'”

“La Festa Major ‘en minúscules'”

Però, per què la nit del divendres ha desaparegut? Cóm és que els joves no hi eren a la nit jove? Per què la única nit de la festa es va acabar a les 2 hores…? Ja no es fan des de fa temps les Gincames del Grup escolta o la Gincama Motor. Tampoc es fa el concurs de Pintura Ràpida ni tantes altres activitats que donaven joc, dins una mateixa franja, a que els veïns de diferents edats tinguéssin l’agenda “plena”.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: