Pedregada històrica a l’Empordà i xàfec i tempesta enorme la que es va viure, també a Bellaterra, durant l’últim dia del mes d’agost. La jornada va començar amb un cel tapat, pluja i foscor impròpia d’unes hores de matí.

Una pluja que aviat va inundar la plaça del Pi – el punt més baix de Bellaterra – i que, com ja és habitual, va fer que els cotxes circulessin lents i amb riscos doncs l’aigua en molts casos cobria les rodes al complet.

Pocs minuts després d’haver començat la tempesta, la plaça i carretera que la creua – la BV-1414 – s’havia convertit en un riu i l’aigua acumulada cobria la carretera, però també tota la zona de bancs pròxims als comerços.

Amb tot, la força de l’aigua va fer aixecar les tapes del clavegueram i tècnics de la brigada van haver de recol·locar-les, a més de desembossar els embornals que no donaven de sí per empassar la pluja.

I quan semblava que la tempesta ja havia passat, a la tarda, tornem-hi. Pluja, pedra, aigua i vent que van fer caure diverses branques d’arbres i córrer a més d’un. Els tècnics van haver de tornar a mullar-se i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) van haver de suprimir una línia de tren. En concret, la S6 que va de Barcelona a Sabadell, per la caiguda d’un arbre a la via entre les estacions de Bellaterra i la Universitat Autònoma.


Un servei – el de trens – que va obligar a que tots els viatgers de Barcelona i Sabadell haguessin de baixar a l’estació de Bellaterra ,per seguir el trasllat amb autobusos. Una situació que va produïr nombroses cues, canvis de plans i esperes per a que tothom pogués arribar a la seva destinació. El servei es va reestablir prop de les 00 h de la nit.

Finalment també es va registrar una incidència important d’un arbre caigut al carrer Can Miró, entre altres branques i desperfectes ocasionats.

Al total del municipi els Bombers van haver d’atendre més d’una vintena d’avisos per pluja. A Bellaterra va ser la brigada qui, en la mesura de les seves possibilitats, es va encarregar de tot. Podeu veure més fotos a el TOT Cerdanyola aquí i al TOT Sant Cugat aquí.

Si teniu fotos o vídeos sobre incidències, o com ho vàreu viure, podeu enviar-nos-les a través de correu, Whatsapp o etiquetant @BellaterraDiari a les xarxes socials.

FOTOS: Lluïsa Simon, Biel Roda, Jordi Tardós i Laia Tardós