Les imatges del temporal de l’últim dia d’agost a Bellaterra

by | set. 1, 2022 | Galeries de fotos

Pedregada històrica a l’Empordà i xàfec i tempesta enorme la que es va viure, també a Bellaterra, durant l’últim dia del mes d’agost. La jornada va començar amb un cel tapat, pluja i foscor impròpia d’unes hores de matí.

Una pluja que aviat va inundar la plaça del Pi – el punt més baix de Bellaterra – i que, com ja és habitual, va fer que els cotxes circulessin lents i amb riscos doncs l’aigua en molts casos cobria les rodes al complet.

Pocs minuts després d’haver començat la tempesta, la plaça i carretera que la creua – la BV-1414 – s’havia convertit en un riu i l’aigua acumulada cobria la carretera, però també tota la zona de bancs pròxims als comerços.

Amb tot, la força de l’aigua va fer aixecar les tapes del clavegueram i tècnics de la brigada van haver de recol·locar-les, a més de desembossar els embornals que no donaven de sí per empassar la pluja.

I quan semblava que la tempesta ja havia passat, a la tarda, tornem-hi. Pluja, pedra, aigua i vent que van fer caure diverses branques d’arbres i córrer a més d’un. Els tècnics van haver de tornar a mullar-se i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) van haver de suprimir una línia de tren. En concret, la S6 que va de Barcelona a Sabadell, per la caiguda d’un arbre a la via entre les estacions de Bellaterra i la Universitat Autònoma.


Un servei – el de trens – que va obligar a que tots els viatgers de Barcelona i Sabadell haguessin de baixar a l’estació de Bellaterra ,per seguir el trasllat amb autobusos. Una situació que va produïr nombroses cues, canvis de plans i esperes per a que tothom pogués arribar a la seva destinació. El servei es va reestablir prop de les 00 h de la nit.

Finalment també es va registrar una incidència important d’un arbre caigut al carrer Can Miró, entre altres branques i desperfectes ocasionats.

Al total del municipi els Bombers van haver d’atendre més d’una vintena d’avisos per pluja. A Bellaterra va ser la brigada qui, en la mesura de les seves possibilitats, es va encarregar de tot. Podeu veure més fotos a el TOT Cerdanyola aquí i al TOT Sant Cugat aquí.

Si teniu fotos o vídeos sobre incidències, o com ho vàreu viure, podeu enviar-nos-les a través de correu, Whatsapp o etiquetant @BellaterraDiari a les xarxes socials.

FOTOS: Lluïsa Simon, Biel Roda, Jordi Tardós i Laia Tardós

Vols llegir més…?

La Festa Major de Bellaterra 2022 en imatges

La Festa Major de Bellaterra 2022 en imatges

Bellaterra ha celebrat de nou la seva Festa Major, que comença de la mà de l’inici del mes de setembre. Com és habitual, ha acollit diverses activitats, com ara concerts, tertúlies, torneigs esportius, la tradicional baixada de carros i patinets. En fem un recull d’imatges d’algunes de les activitats que han donat vida a la Festa Major

El Turó de Sant Pau recupera la seva Festa Major després de 2 anys

El Turó de Sant Pau recupera la seva Festa Major després de 2 anys

Aquest mes de juny ha tingut lloc la Festa Major del Turó de Sant Pau organitzada per la seva associació de veïns. Aquest barri, pertanyent a Bellaterra i fent frontera amb el campus de la Universitat Autònoma i la ciutat de Sabadell, va celebrar la seva festa durant el 17, 18 i 19 de juny.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: