Aquesta setmana ha començat el nou curs escolar 2022-2023, també a Bellaterra. El dilluns van començar els alumnes de primària i avui dimecres s’han incorporat els de secundària, batxillerat i cicles formatius.

Una xifra que s’enfila fins els 8.331 estudiants a la totalitat del municipi de Cerdanyola i 3.138 només a Bellaterra, el que significa el 37,6% de la totalitat d’estudiants del municipi. Per centres, l’escola bressol La Llar d’en Pitus suma 61 infants entre 4 i 30 mesos d’edat. Pel que fa a la primària, l’Escola Bellaterra comença el curs amb 443 alumnes, l’escola Ramon Fuster amb 1711 i l‘escola Waldorf-Steiner El Til·ler amb 216. L’institut públic de la zona, el Pere Calders, acollirà aquest any 232 alumnes d’ESO i pel que fa la secundària del Ramon Fuster i Waldorf-Steiner seran 358 i 76, respectivament.

Per acabar, el centre d’educació especial Bellaire comptarà amb 41 estudiants. Malgrat disposar d’algunes dades, queden fora del registre l’escola de música El Musical de Bellaterra o les escoles pròximes a Bellaterra, però pertanyents a d’altres municipis com La Vall que pertany a Sabadell, o El Pureza de María, l’Àgora o el TAU, pròximes a Bellaterra però ubicades al municipi de Sant Cugat. A més, cal comptar que hi ha centres que encara estan en període de matrícula i les dades podrien variar, encara que no substancialment.

Per acabar, l’inici d’aquest curs escolar s’ha avançat respecte anys anteriors amb l’objectiu d’equiparar-lo a la majoria de països europeus i acostar-se als mateixos criteris educatius. Una decisió que ha creat rebombori entre mestres, famílies i personal administratiu i que haurem de veure com se situa durant el curs i de cara anys vinents.

FOTO: Alumnes a Cerdanyola pel nou curs | Núria Puentes (Aj. de Cerdanyola)