Bellaterra acull el 38 % dels alumnes que comencen curs a Cerdanyola

by | set. 7, 2022 | Terra Educativa

Aquesta setmana ha començat el nou curs escolar 2022-2023, també a Bellaterra. El dilluns van començar els alumnes de primària i avui dimecres s’han incorporat els de secundària, batxillerat i cicles formatius.

Una xifra que s’enfila fins els 8.331 estudiants a la totalitat del municipi de Cerdanyola i 3.138 només a Bellaterra, el que significa el 37,6% de la totalitat d’estudiants del municipi. Per centres, l’escola bressol La Llar d’en Pitus suma 61 infants entre 4 i 30 mesos d’edat. Pel que fa a la primària, l’Escola Bellaterra comença el curs amb 443 alumnes, l’escola Ramon Fuster amb 1711 i l‘escola Waldorf-Steiner El Til·ler amb 216. L’institut públic de la zona, el Pere Calders, acollirà aquest any 232 alumnes d’ESO i pel que fa la secundària del Ramon Fuster i Waldorf-Steiner seran 358 i 76, respectivament.

Per acabar, el centre d’educació especial Bellaire comptarà amb 41 estudiants. Malgrat disposar d’algunes dades, queden fora del registre l’escola de música El Musical de Bellaterra o les escoles pròximes a Bellaterra, però pertanyents a d’altres municipis com La Vall que pertany a Sabadell, o El Pureza de María, l’Àgora o el TAU, pròximes a Bellaterra però ubicades al municipi de Sant Cugat. A més, cal comptar que hi ha centres que encara estan en període de matrícula i les dades podrien variar, encara que no substancialment.

Per acabar, l’inici d’aquest curs escolar s’ha avançat respecte anys anteriors amb l’objectiu d’equiparar-lo a la majoria de països europeus i acostar-se als mateixos criteris educatius. Una decisió que ha creat rebombori entre mestres, famílies i personal administratiu i que haurem de veure com se situa durant el curs i de cara anys vinents.

FOTO: Alumnes a Cerdanyola pel nou curs | Núria Puentes (Aj. de Cerdanyola)

Vols llegir més…?

La UAB inaugura el curs 2022-2023 amb una conferència de Màrius Serra

La UAB inaugura el curs 2022-2023 amb una conferència de Màrius Serra

L’acte institucional d’inauguració del curs acadèmic de la UAB tindrà lloc el 27 de setembre, a les 12.30 h, a la sala d’actes del Rectorat. El periodista i escriptor Màrius Serra pronunciarà la conferència «Català, a l’atac en l’era del lingüicinisme», amb la qual la UAB donarà el tret de sortida al curs 2022-2023, dedicat al tema de la llengua amb una sèrie d’activitats organitzades sota el lema «No em toquis la llengua». El rector de la UAB, Javier Lafuente, presidirà l’acte, que es podrà seguir en directe a través del canal de YouTube de la UAB i a Twitter amb l’etiqueta #noucursUAB2223.

L’escola bressol la Llar d’en Pitus canvia de mans

L’escola bressol la Llar d’en Pitus canvia de mans

Després de 17 anys al capdavant de l’escola bressol bellaterrenca “La Llar d’en Pitus”, la seva directora, Queralt Martín, ha decidit posar punt i seguit al projecte. Punt i seguit, perquè a partir d’aquest curs ha canviat la propietat de l’escola quedant a mans de la Marta Castelló i l’Antònia Latorre, professionals de l’escola bressol “La Mainada” de Sant Cugat.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: