El pregó de la Festa Major de Bellaterra 2022 va anar a càrrec dels membres de la recent creada associació “Bellaterra Solidària“. Una entitat que va néixer arrel de l’atac rus contra Ucraïna i que va fer que els veïns es mobilitzessin per tal d’acollir a totes les persones que fugien de la guerra proporcionant-los un sostre, llit, materials i escalf.

Uns veïns que s’han preocupat no només per garantir-los les seves necessitats més bàsiques, sinó que han unit esforços per calmar el cop psicològic que han patit, per cuidar dels més petits, perquè puguin aprendre la nostra llengua i puguin fer activitats per socialitzar, aprendre i treballar. Podeu veure totes les activitats que fan i han fet a la seva web.

Els encarregats de pronunciar el pregó van ser Elisenda Clascà i Roger Pallàs i el podeu recuperar a continuació, després dels parlaments polítics, a partir del minut 5.


Vídeo resum de BellaterraSolidària:

FOTOS: Pregó de la Festa Major de Bellaterra | Núria Puentes (Ajuntament de Cerdanyola)