Cursa popular i ofrena floral es van tornar a combinar a Bellaterra per la Diada de Catalunya 2022. I és que des de l’arribada de l’EMD, ara farà 12 anys, se celebra una cursa popular anomenada “La Sansi“, organitzada pel Club d’Atletisme Sant Silvestre i que enguany arribava a la 10a edició

L’acte va arrencar, com cada any, entre estiraments dels més de 600 corredors i corredores que es preparaven per participar als circuits de 5 i 10 km que resseguien una part de Bellaterra i el Camí Verd del Vallès. Els representants polítics van prendre la paraula i fer especial menció a les seves vivències. “Sempre és un plaer venir a la Diada de l’EMD de Bellaterra per l’ambient que teniu amb aquesta cursa”, deia l’acalde de Cerdanyola, Carles Cordón. “Si una cosa saben bé els corredors és que la nostra atenció dona poders a les coses”, seguia el president de l’EMD, Ramon Andreu. En la mateixa línia s’expressava el vocal a govern, representant de Gent per Bellaterra, Carles Triginé: “Jo definiria Catalunya amb el terme de resiliència i avui cal que aprenem una mica de tots aquests corredors que tenim aquí”. 

Des d’una perspectiva més històrica s’hi acostava el vocal de Convergents, Jordi Macarulla: “si una lliçó ens queda pendent a fer entendre després d’aquests 308 anys, és que l’Estat Espanyol ha d’assumir que Catalunya té una identitat pròpia i diferent a la resta (…)  no és ser millor ni pitjor, és una qüestió identitària”, reblava. En canvi, amb una cita poètica s’acomiadava el vocal d’Esquerra, Quim Oltra, qui va deixar dit que la Diada era una bona ocasió per “reflexionar” qui érem i cap a on anàvem i utilitzava un poema de Miquel Martí i Pol escrit l’any 1981, “tenim a penes el que tenim i prou, l’espai d’història concreta que ens pertoca i un minúscul territori per viure-la”, va citar.

La cursa va acabar amb Jack Gray  (Cambridge and Coleridge Athletics Club)  i Laura Esther Ríos (Club Natació Sitges) com a guanyadors dels 10 km i Josep Díaz i Neus Gutiérrez per la de 5 km. 

A continuació podeu veure vídeos del resum de la jornada, fotografies de cada grup polític i el vídeo de la sortida de totes les corredores i corredors.

Tots els representants polítics cantant l’himne al final | Laia TR

Els trofeus de la cursa i la senyera al fons | Laia TR

El grup polític de Junts | Laia TR

El grup polític d’Esquerra | Laia TR

El grup polític de Gent per Bellaterra| Laia TR

El grup polític de Convergents | Laia TR

La plaça al complet durant l’acte | Laia TR

El vídeo de sortida de la Sansi de Bellaterra 2022:

FOTO PORTADA: El president de l’EMD i l’alcalde de Cerdanyola col·loquen l’ofrena floral a la senyera institucional | Ajuntament de Cerdanyola (Núria Puentes)