Aquest any 2022 tenia grans esperances en percebre una millora en la nostra festa popular més important de l’any: “La Festa Major de Bellaterra”. Sobretot després de la consulta que es va fer a la gent jove i després d’un temps de pandèmia que ha tingut a la gent més predisposada que mai a sortir de casa seva.


Alguns dels clàssics no han fallat: La inestable ens va divertir amb la tradicional obra de teatre, després de les fantàstiques titelles, les curses esportives, la baixada de carros, concurs de paelles, etc. I el cert és que al personal auxiliar a càrrec de l’EMD els hem vist a totes hores (els organitzadors que portaven la samarreta negra) fent un gran esforç personal i d’equip; feina per la qual els felicito i crec que hem d’agrair molt sincerament. Però hi ha hagut, potser, mancances en la programació i s’han rebutjat, potser, propostes que haguessin enriquit la festa, en molts casos, sense cap cost addicional.


Però, per què la nit del divendres ha desaparegut? Cóm és que els joves no hi eren a la nit jove? Per què la única nit de la festa es va acabar a les 2 hores…? Ja no es fan des de fa temps les Gincames del Grup escolta o la Gincama Motor. Tampoc es fa el concurs de Pintura Ràpida ni tantes altres activitats que donaven joc, dins una mateixa franja, a que els veïns de diferents edats tinguéssin l’agenda “plena”.


Què està passant des de ja fa massa anys? Per què la Festa Major s’ha reduït fins a l’extrem de fer-se més “petita” que en èpoques Pre-EMD, quan suposadament hi ha ara més recursos i més gent?


Realment esperava gaudir més durant aquest fi de setmana tant assenyalat, però hi ha hagut molts moments, massa estones, on la plaça i el carrer han quedat buits perquè la gent s’ha hagut de quedar a casa seva per falta de “plans”.


És realment poc just per la gent que sí que s’ha esforçat i ha donat el millor de sí mateixa, però entenc que ens mereixem una FESTA MAJOR amb majúscules i aquest any, sota el meu humil parè, no ha sigut així. Com des de ja fa massa, l’interès d’alguns amb control rellevant sobre l’assumpte, sembla minúscul.

Elisenda, veïna de Bellaterra.
8-9-22