TEXT: Unió de Veïns de Bellaterra

“El diumenge 4 de setembre, coincidint amb el Concurs de Paelles i Fideuades de la Festa Major de Bellaterra 2022, vàrem aprofitar per celebrar de nou el nostre 75è aniversari.

Al concurs, organitzat com sempre per la Unió de Veïns de Bellaterra, hi vam incloure una categoria especial per tal de premiar els xefs de més de 70 anys: la del “75è aniversari de la UvB”.

La participació en aquesta categoria va ser de 3 paelles i 2 fideuades. Els premis per la millor paella i per la millor fideuada van ser unes cistelles de fruites i verdures de l’hort, preparades pel grup “Hortolans de Bellaterra“.

En acabar el lliurament dels premis, vàrem gaudir d’un pastís d’aniversari amb un número 75 de xocolata i per bufar les espelmes vam demanar la col·laboració dels socis de la Unió de Veïns més recents i més antics presents a la trobada. Com es pot veure a la foto, molts nens i nenes també varen acompanyar-nos.

Aquesta celebració del 75è aniversari s’afegeix als actes de commemoració que estem duent a terme durant l’any. Com molts recordareu, el primer acte del 75è aniversari va ser durant la tertúlia del Fòrum Bellaterra, el 17 de Febrer, on amb 4 expresidents i l’actual president de la Unió de Veïns, vam tractar el tema: “Aprenent del passat, per projectar-nos cap al futur”. Va ser un acte amb moltes i interessants reflexions sobre Bellaterra, que ens va permetre palpar la diversitat i projectar-nos cap al futur del nostre poble.

Després ens vam trobar a la Festa de Primavera, celebrada a la Font de la Bonaigua el passat 15 de maig i de la qual tots en guardem tan bon record per l’esperit veïnal i cultural que s’hi va viure.

Avui dijous 15 de setembre és la data en la que es va constituir oficialment la nostra associació veïnal l’any 1947. En aquesta data la Junta Directiva celebra una junta especial, en la que s’aprovarà un Manifest que  retrà homenatge a totes les sòcies i socis que han format part de la Unió de Veïns al llarg de la història i especialment els que han format part de les Juntes Directives anteriors. Ben aviat farem difusió d’aquest Manifest.

Però també aprofitarem la Junta per tornar a la feina, perquè hi ha molts temes pendents. Un d’ells és la reunió programada pel dia 7 d’octubre amb l‘Ajuntament de Cerdanyola, per parlar de temes urbanístics, ja que és la institució competent.

Us en tindrem informats.

Visca Bellaterra, llarga vida a la Unió de Veïns i bona tardor a tothom!

Unió de Veïns de Bellaterra

15 de setembre del 2022

A continuació us deixem amb algunes imatges de les celebracions fetes en motiu dels 75 anys.

Tertúlia de Fòrum Bellaterra – Unió de Veïns 75 anys, febrer 2022

Festa de Primavera, maig 2022

FOTOS: Pau Quintana