Ha arrencat la 1a edició d’AMIC-Directes, el Concurs de Creació de Continguts en línia i en català. AMIC-Directes és un concurs de creació de streamings en línia per a joves, que dona el tret de sortida per primera vegada aquest any, buscant els qui seran els pròxims streamers de parla catalana.

Les inscripcions estan obertes per estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius dels diferents territoris de parla catalana. Des del 27 de setembre de 2022 i fins al 2 de desembre de 2022 els estudiants que vulguin participar es poden registrar a través del web www.amicdirectes.cat.

Amb aquest concurs es busca impulsar l’ús del català entre els joves, mentre experimenten amb les plataformes digitals en tendència de manera segura. A més, s’ha volgut distingir entre dues categories: Actualitat i E-Sports, perquè els participants puguin sentir-se còmodes i crear continguts amb les temàtiques que més els hi agraden. AMIC-Directes aposta pels creadors de contingut, els quals acompanyaran als estudiants a través de les xarxes socials, tutorials o inclús classes magistrals. D’aquesta manera els joves incorporaran la llengua en el seu dia a dia i normalitzaran l’ús del català en qualsevol situació i registre. Alguns dels mentors seran Laia Gufolove, streamer en videojocs; Gal·la Martí, influencer de temàtica Lifestyle; Norman López, streamer de simracing, gaming i esports; Elia Perinwinkle, actriu de doblatge i streamer, entre d’altres.

El funcionament

El concurs es desenvoluparà a través del web www.amicdirectes.cat, un punt de trobada on, a més de publicar-hi els seus directes, els participants podran trobar-hi píndoles informatives que els ensenyaran a crear contingut i enllaços d’interès. AMIC-Directes posa a disposició dels alumnes 10 tutorials on podran aprendre-ho tot sobre el streaming, des d’il·luminació i enregistrament fins a les funcionalitats de Twitch, YouTube i Discord

A partir d’aquestes píndoles d’aprenentatge, l’alumnat haurà d’enregistrar un directe sense cap mena de postproducció en grups de tres i fins a cinc persones.

Els creadors de contingut i els premis

El termini de registre ja ha començat i es tancarà el 2 de desembre, el dia 17 d’octubre començarà el termini creatiu on els alumnes rebran l’acompanyament de creadors de contingut. El 2 de desembre serà la data màxima per publicar el directe a la pàgina web. Més tard, un jurat d’experts valorarà la qualitat i l’originalitat dels continguts i durant la segona quinzena de desembre es comunicarà qui són els finalistes a través de la pàgina web i les xarxes socials del concurs.

L’organització del concurs premiarà els millors directes en les dues categories: Actualitat i ESports. Els premis de l’edició d’enguany són quanties monetàries amb l’objectiu de què els alumnes puguin invertir-les en material escolar o audiovisual.

Organitza AMIC, compromís amb l’educació

L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, representa a més de cinc-centes publicacions en paper i mitjans digitals fortament arrelades arreu del nostre àmbit territorial, que conjuntament arriben a una tirada en premsa d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 d’usuaris únics mensuals. L’Associació vol donar continuïtat i potenciar aquesta nova iniciativa perquè els joves aprenguin a crear en català i amb la voluntat de promoure la creació en noves plataformes digitals, perquè forma part del seu compromís amb l’educació, la joventut i la creació.

Per a més informació