El Centre Cívic del Turó de Sant Pau va acollir, el passat 19 d’octubre, la projecció i posterior xerrada del documentalOpen Ocean“, una peça dirigida per Nathan Siegel (2021) i que relata el complicat però exitós camí del regatista català del Dídac Costa, navegant transoceànic especialista en voltes al món.

Es tracta de l’únic participant espanyol que ha aconseguit finalitzar per partida doble la Vendée Globe, una cursa a vela en solitari, sense escales i sense assistència que recorre tot el planeta. Una experiència que van poder viure els veïns del Turó de Sant Pau de la mà de la seva associació veïnal.

Nascut a Barcelona fa 41 anys, Didac Costa és bomber de professió, tasca que va desenvolupar al Parc de Bombers de Cerdanyola durant més de 10 anys. En el món de l’esport és un regatista transoceànic especialista en voltes al món, essent el segon espanyol en finalitzar la mítica Vendée Globe i el primer i únic en finalitzar-la dues vegades, concretament les edicions de 2016 i 2020.

En aquests moments, en Didac està immers en un nou projecte que l’hauria de portar a participar en la que seria la seva tercera Vendée Globe, una immersió que, a banda de l’aspecte competitiu, passar per aconseguir patrocinadors que li permetin desenvolupar un projecte amb cara i ulls. L’experiència d’un dels millors navegants transoceànics del món amb 2 Vendées Globe finalitzades a les seves espatlles és, sense cap mena de dubtes, la millor carta de presentació possible.

Alguns veïns amb el regatista

Després de la sessió cinematogràfica, en Didac va respondre les preguntes i neguits dels més de cinquanta veïns que es van apropar al Centre Cívicper tal de conèixer i gaudir de les experiències del que va ser premiat com “Millor navegant espanyol 2021” per l’Associació Espanyola de Periodistes Nàutics.

El documental es pot veure a la plataforma Amazon Prime Video o a través de Vimeo a través de compra o lloguer. Contactes per patrocini: didac@didaccosta.com

Què és La Vendée Globe?

La Vendée Globe és considerada com la regata de vela més dura del món. És una travessia transoceànica sense escales, sense assistència i en solitari, amb punt de sortida i arribada a la vila francesa de Les Sables d’Olonne. Des de Les Sables els vaixells baixen tot l’atlàntic girant pel cap de Bona Esperança (Sudàfrica) per navegar pel pacífic sud fins al Cabo de Hornos i arribar altre cop a l’Atlàntic d’on fan via cap a Les Sables. Més de 3 mesos de navegació en solitari que en més d’una edició, per desgràcia, ha tingut desenllaços ben tràgics.


Sortit de la cantera de la clase Mini, el seu salt a la vela oceànica d’alt nivel es va producir amb la seva participació, juntament amb l’Aleix Gelabert, a la Barcelona World Race 2014-2015, on van finalitzar a la quarta posició amb el Kingfisher, un IMOCA60 de 18,30m d’eslora que també va ser el seu vaixell a la seva primera i segona Vendée Globe del 2016.

Moment de la projecció

FOTOS: Puri Ribelles i Àngel Vázquez