Menys persones han donat sang en les últimes setmanes. En canvi, l’activitat als hospitals s’ha mantingut estable de manera que les reserves han anat disminuint. Amb la situació actual, caldrien 1.100 donacions diàries per recuperar les reserves de sang i encarar l’últim trimestre de l’any.

A Cerdanyola, durant el novembre, es duran a terme dues jornades, una de donació de sang i una altra de plasma. Totes dues a l’Ateneu Municipal. Per donar sang i/o plasma en diferents municipis cal reservar hora a donarsang.gencat.cat

Donació de Sang
14 de novembre
de 10h a 13:30h i de 16:30h a 20:30h

Donació de Plasma
17 de novembre
de 9:30h a 12:30h i de 16:30h a 19:30h

Qui pot donar sang?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que:

  • Tingui entre 18 i 70 anys
  • Pesi 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, que no estigui embarassada

Les persones que mai hagin donat sang i tinguin dubte de si poden donar-ne, tenen l’opció d’escriure al WhatsApp del Banc de Sang 677 07 17 56, a les xarxes socials @donarsang o bé a atencioaldonant@bst.cat. També poden trucar al 93 557 35 66.

A més, qui hagi anat a l’estranger pot consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang.

Per donar sang i/o plasma cal reservar hora a donarsang.gencat.cat