Com sabem i notem tots a les nostres factures, els preus de la llum i del gas s’han incrementat. En els propers mesos, quan arribi el fred i el dia sigui més curt, encara ho notarem més. A més, si afegim la necessitat de reduir les emissions de diòxid de carboni per frenar aquest canvi climàtic que ja ha arribat, està clar que les cases s’han de construir o rehabilitar de manera que la seva demanda energètica sigui la mínima possible.


Això és el que ja estan fent molts veïns, instal·lant plaques solars fotovoltaiques, canviant el sistema de calefacció, deixant el gasoil i/o el gas per passar a un sistema elèctric amb aerotèrmia. I també tenim veïns que, per fer la seva nova casa, han optat per nous sistemes constructius que aconsegueixen uns consums energètics molt petits.

Creiem que aquest tema interessarà a molts veïns i veïnes, i és per aquest motiu que des de la Unió de Veïns hem organitzat una sessió informativa i de col·loqui veïnal, en la qual alguns d’aquests veïns ens explicaran la seva experiència. Uns han utilitzat fusta com a material base, d’altres s’han decantat per cases prefabricades de formigó i sostenibles. Algunes cases tenen el rigorós certificat de “Passive House”. I el més important, totes tenen la millor certificació energètica: la categoria A.

La xerrada serà el pròxim dimecres 16 de novembre a les 19 hores, a l’Auditori Gran de l’Escola Ramon Fuster. Diferents veïns ens explicaran com els hi està anant l’experiència i quines factures energètiques estan pagant. La sessió serà oberta a tots els veïns i podeu trobar més informació a la web de la Unió de Veïns. Us hi esperem!

FOTO PORTADA: Construcció amb un sistema prefabricat de formigó sostenible a Bellaterra. UDV