El Govern de la Generalitat (ERC) i el PSC han arribat a un acord de pressupostos per al 2023 després de setmanes de negociacions, segons han anunciat les dues parts aquest dimecres al matí. L’acord inclou un document sobre grans infraestructures que inclou la B-40, la “modernització” de l’aeroport del Prat i la construcció d’un complex Hard Rock al Camp de Tarragona. Aquests són els tres projectes que els de Salvador Illa exigien per a validar els comptes.

La B-40, coneguda també com a Quart Cinturó o Ronda Vallès, és una infraestructura viària planificada fa més de 60 anys i que preveia la connexió per carretera entre el Maresme, els Vallesos i el Baix Llobregat sense passar per Barcelona. Actualment només està en servei el tram entre Terrassa i Viladecavalls, mentre que l’allargament fins a Abrera acumula anys d’obres. El tram entre Sabadell i Terrassa, per exemple, no està ni planificat.

En aquest sentit, el govern de l’EMD de Bellaterra va donar el seu suport a la construcció de la infraestructura durant el passat ple de gener. En síntesi, sostenen que com a conseqüència del retard en les obres, el nus del Baricentro es col·lapsa cada matí i tarda i això força als vehicles a desviar-se per la C-58 per dirigir-se a Abrera o Tarragona, a més d’usar carreteres, com la BV-1414 que creua Bellaterra, i carrers com Pin i Soler i Camí Antic.

FOTO: La B-40 es refereix als trams de la infraestructura executats o bé en obres | CCMA

Es tracta d’una infraestructura llargament reivindicada per les patronals i entitats empresarials, mentre que plataformes ecologistes del territori s’hi oposaven. De fet, el mateix govern d’ERC de la Generalitat l’havia descartat mesos enrere. Ara, Govern i socialistes han acordat fer efectiu, dins del primer trimestre del 2023, amb el ministeri de Transports, el conveni d’acord i finançament que garanteixi la redacció del projecte. 

Altre cop en l’àmbit local, l‘EMD de Bellaterra manifestarà el seu suport al govern de la Generalitat i comunicarà la seva postura a ajuntaments del Vallès Occidental, Congrès dels Diputats, Parlament i Cambres de Comerç i Indústria de Terrassa i Sabadell.

FOTO PORTADA: Imatge de la C-58 | Pau Quintana