El Carnestoltes és una de les festes més importants en el calendari tradicional. Per això, per segon any consecutiu, Bellaterra ha tornat a celebrar una festa de disfresses especialment dissenyada per famílies i els més petits de la casa. El parc del Turó de Sant Pau va ser l’escenari perfecte per gaudir un matí de rialles, jocs, molt bon esperit veïnal i un temps quasi primaveral.

Encara no tocava el migdia quan poc a poc van anar apareixent famílies amb nens vestits amb tota mena de disfresses. Astronautes, cowboys, superherois, princeses, cuiners, abelles i pirates, entre d’altres, corrien pel parc mentre s’assajava el ritme musical que guiaria la rua de després, amb l’atenta supervisió dels professors d’El Musical. De mentre, el Grup Escolta Bellaterra deixava enllestides les seves paradetes amb activitats.

Arribada l’hora d’iniciar la desfilada de disfresses, petits i grans es van equipar amb tambors per convertir-se en una veritable batucada. Van fer la volta al parc entre rialles i somriures, finalitzant el seu recorregut a un camp de bàsquet que ja estava preparat per donar pas a les nombroses activitats.

El matí va anar rodó: de la mà d’una professora amb molt talent, una classe de zumba va fer que, a ritme de la música més actual, infants i pares moguessin l’esquelet; un taller de dibuix que va acabar amb un gran nombre d’infants asseguts a terra fent volar la seva imaginació; gimcanes que van reptar als més enèrgics; i una paradeta de llibres, collars, anells i polseres del Grup Escolta per finançar el seu pròxim projecte, un viatge a un poble autogestionat del País Basc.

Aquest any la festa va arribar de la mà de la Unió de Veïns de Bellaterra, amb la col·laboració del Grup Escolta, El Musical i l’associació de Veïns del Turó de Sant Pau, a diferència de la festa de l’any passat que va ser una acció espontània d’un grup de pares i mares.

Aquest mateix grup de pares i mares es van mostrar molt contents per l’organització d’aquest any. Una d’elles, la Júlia, que va aprofitar l’ocasió per també disfressar-se, va apuntar que festes així eren oportunitats molt importants per recuperar l’esperit veïnal que s’havia perdut amb l’evolució de Bellaterra i també era important per rebre a les famílies nouvingudes amb fills petits.

Ja tocant el migdia i l’hora d’anar a dinar, es va celebrar l’última activitat de la festa; el concurs de disfresses. Amb quatre categories – grup, adult, juvenil i infantil – es van premiar les decoracions més creatives.

Dos dels premis es van atorgar amb unanimitat: per una banda, el grupal se’l van endur els tripulants de cabina de la companyia “Bellaland Air”, un conjunt de pares, mares i fills amb gust per la disfressa; d’altra banda, el juvenil, se’l va endur un dels monitors del Grup Escolta que anava de Carnestoltes. Pel que fa al millor vestit adult, el premi se’l va emportar un pare disfressat de l’inspector Gadget.

Finalment, el més important de tots, l’infantil, se’l va endur una aposta sostenible. Un nen vestit de gladiador havia decidit protegir-se amb un casc, un escut i una espasa fets de cartó reutilitzat. Sense cap dubte, aquesta va ser la millor cloenda per una festa de Carnestoltes envoltada de natura que sembla que ha arribat per a quedar-se a l’agenda bellaterrenca.

FOTOS: Araceli Florit