L’Associació Bellaterra Solidària va organitzar una recollida de material humanitari per enviar a Turquia i Síria, països que fa unes setmanes van patir un terratrèmol que va deixar 35 mil víctimes mortals i destrosses materials. Així doncs, durant el capvespre del divendres passat, els bellaterrencs van apropar-se al centre cívic per posar un granet d’arena en la recuperació la zona més afectada per la catàstrofe natural.

L’epicentre del terratrèmol va ser Anitioquia, una regió turca que fa frontera amb Síria i el pròxim destí del material recollit. Per dur a terme aquesta iniciativa, l’associació Bellaterra Solidària ha col·laborat estretament amb l’UEBE – Unió Evangelista Bautista Espanyola -, entitat que els hi va demanar ajuda i que s’encarrega de la distribució del material recavat.

L’Elisenda de Clascà, coordinadora de l’associació bellaterrenca, que qualifica el terratrèmol com una tràgica desgràcia humanitària, va afirmar que la recollida havia estat un èxit total. Es va aconseguir sumar una trentena de capses plenes de material sanitari, productes d’higiene, abrics, mantes, roba, menjar i sacs de dormir, entre d’altres.

Així mateix, la coordinadora remarcava que, encara que tota mena de material és de vital importància, n’hi ha un que destaca sobre la resta. “El material sanitari és molt important a l’inici de qualsevol desgràcia natural, però ara, que s’estan recuperant els cadàvers i hi ha moltes infeccions, encara ho és més. Hem tingut la sort que és el que més hem recollit a Bellaterra”, explicava la coordinadora.

Al mateix temps, l’Elisenda comparava la present campanya amb la recollida que es va fer el passat mes de novembre per ajudar a Ucraïna: “Estem parlant de situacions humanitàries diferents; en aquell moment el que més valor tenia era la roba d’abrigar“. A més, recordava que fa tot just un any de la invasió de Rússia i, per tant, del naixement de l’Associació Bellaterra Solidària.

Durant el seu primer any de vida s’han centrat principalment en l’ajuda als refugiats ucraïnesos, però davant l’emergència humanitària que s’està vivint a Turquia i Síria, tenien clar que havien d’ajudar. “Sense l’esperit solidari dels bellaterrencs, aquestes campanyes no les podríem dur a terme”, finalitzava l’Elisenda posant el focus en la importància de la cooperació humanitària.