El primer secretari del Partit Socialista de Catalunya, portaveu de la formació i Cap de l’Oposició a la Generalitat de Catalunya va visitar Bellaterra el passat dissabte 25 de març, amb l’objectiu de conèixer i donar suport a la candidatura socialista que es presentarà aquest mes de maig a les eleccions a l’EMD de Bellaterra, de la mà del veí Àngel Vázquez.

Illa va arribar a la plaça del Pi al migdia, rebut per l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, el regidor de Relacions amb l’EMD de Bellaterra, David González, i el candidat a la presidència de l’EMD, a més d’altres militants i càrrecs històrics del partit socialista, com ara l’exalcaldessa Cristina Real (1997-2003).

Illa va manifestar no haver estat mai abans a Bellaterra i l’alcalde i el candidat van situar-lo breument, explicant la seva estructura administrativa, les peculiaritats i problemàtiques del veïnat. Van explicar-li que des de l’any 2010 és una Entitat Municipal Descentralitzada depenent de l’Ajuntament de Cerdanyola i que funciona amb un president i 8 vocals, a més d’unes competències i un pressupost assignat.

Durant el seu recorregut, el portaveu va visitar els diferents comerços que hi havia oberts i parlar amb veïns i comerciants que se’l hi van atansar. Entre ells, l’expresident de la Unió de Veïns i candidat pel partit Bellaterra Endavant!, Josep Maria Riba, qui va introduir-lo a la importància de l’organització veïnal i el perfil d’habitants de Bellaterra, des del seu origen fins a les problemàtiques amb les quals aquests es trobaven com la necessitat de dividir horitzontalment les cases o resoldre el problema de les ocupacions.

En paraules a la premsa, l’alcalde va manifestar “voler oferir a la ciutadania la millor gestió possible i la millor relació possible amb l’Ajuntament” i “seguir millorant la vida de la gent a Bellaterra amb el seu candidat a la presidència de l’EMD”. Amb tot, se situaven com “la millor opció possible per garantir una bona relació entre les dues administracions”.

Vázquez va apuntar com les relacions entre ambdues administracions “ja havien començat a canviar”, amb el govern del Partit Socialista a l’Ajuntament de Cerdanyola fa 4 anys i que ara calia “consolidar-les i fer aquest pas endavant”. Finalment, Illa va fer un reconeixement a tots els municipis que funcionen com entitats municipals descentralitzades “per permetre que s’expressi un sentiment d’identitat en nuclis de població que formen part de municipis més grans, sense trencar aquesta relació amb el municipi que et dona un accés a recursos i polítiques més àmplies”. “Fa molt bé el govern de Cerdanyola de tenir una actitud de respecte a la identitat de Bellaterra i fa molt bé el grup municipal de presentar candidat per primera vegada a Bellaterra”, deia.

Bellaterra: “un nucli amb personalitat pròpia”

De cara a les eleccions municipals del 28 de maig va apuntar com des d’ara i fins aquella data “s’obria una conversa pública a totes les ciutats i pobles de Catalunya, entre els quals se sumen Bellaterra i Cerdanyola” i deia “volem que aquesta conversa sigui molt respectuosa, constructiva, tranquil·la, propositiva i realista”.

Preguntat sobre quines impressions s’endú de Bellaterra va dir que li sembla que és un nucli “amb personalitat pròpia”, “molt ben connectat i on respira tranquil·litat, amb un tipus de vida calmada, però que no perd connexió viària, ni ferroviària… amb uns comerços amb actitud positiva, que és la que cal en aquests moments per posar en marxa negocis, pobles i ciutats”, va dir.

Preguntat per les expectatives del partit a Cerdanyola deia que eren “bones” i afirmava com el grup socialista “havia donat estabilitat al municipi” i “havia començat a treballar en projectes amb visió de futur”. Per acabar, el candidat Àngel Vázquez va obsequiar Illa amb el llibre “Bellaterra. Crònica dels 75 anys“, escrit pel bellaterrenc i cronista Ignasi Roda.

Un matí que va coincidir amb la carpa que va instal·lar el grup d’Esquerra Republicana també a la plaça i on els republicans van aprofitar per parlar amb el veïnat sobre les necessitats i millores de Bellaterra, a més de la seva proposta de presentar un candidat de consens escollit entre totes les formacions.

La Carpa d’ERC Bellaterra durant el mateix matí

FOTOS: Laia Tardós