Tertúlies, entrevistes, presentacions de llibres, venta de roses i recollida de llibres de segona mà per una causa solidària. Així serà la Diada de Sant Jordi 2023 a Bellaterra que aquest any coincidirà en diumenge i que abanderaran els comerços i les entitats Paper’s, Unió de Veïns, Grup Escolta Bellaterra, ANC Bellaterra i Bellaterra Solidària.

Les primeres activitats per ambientar la setmana literària començaran des de l’Instagram de la llibreria i quiosc Paper’s qui ja està fent recomanacions i farà contingut en directe entrevistant diferents autors. Divendres tarda ja es podrà trobar la seva paradeta ubicada a la plaça del Pi de Bellaterra, amb l’habitual venta de llibres, que s’allargarà durant tot el dissabte i diumenge, de 8 a 20 hores. Per la seva banda, l’entitat Bellaterra Solidària recollirà llibres de segona mà per causes benèfiques el matí de dissabte, concretament d’11 a 14 hores. Les representants estaran ubicades davant d’El Club i rebran donacions econòmiques, a més de llibres en bon estat per revendre’ls i aportar els beneficis recollits a entitats solidàries.

Ja el dia de Sant Jordi serà el Grup Escolta, l’Assemblea Nacional (ANC) de Bellaterra i la Unió de Veïns qui animin la plaça. Per una banda, l’entitat juvenil farà la seva habitual venta de roses i tallers per infants i l’ANC atendrà als veïns a la seva parada. De l’altra, la Unió de Veïns crearà un espai per diferents escriptors i convidarà als veïns a recitar poesia, o bé llegir parts d’algun relat. A la vegada comunicaran dues de les seves properes activitats: “Les Caminades Tranquil·les“, una activitat que estan organitzant per a la gent gran i amb la col·laboració d’El Club Bellaterra. De l’altra, la Festa de Primavera que ja estan organitzant amb El Musical i que tindrà lloc el 7 de maig. Finalment també hi haurà una conversa amb l’anterior president de l’associació veïnal, Josep Maria Riba, i candidat de Bellaterra Endavant.

FOTO PORTADA: Imatge d’un Sant Jordi anterior | Toni Alfaro