El conveni entre l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i l’EMD de Bellaterra dibuixa certs àmbits de treball on el govern de l’EMD té plenes competències i uns altres on aquestes competències són pròpies de l’Ajuntament. Curiosament, però, sembla que l’interès del govern actual del nostre poble rau exclusivament en aquelles que no li pertoquen de forma directa, ja que sobre les que sí li pertoquen, poc o res ha fet en aquest darrer mandat. I amb tot plegat ja portem més de 10 anys…

És evident que la tasca del govern de Bellaterra ha de ser també la de transmetre el patir del poble per la manca d’infraestructures i reclamar-les, faltaria més, però reduir-ho tot a això és una manera d’invalidar un conveni que ells mateixos van signar fa 12 anys. Ara reclamen més competències, perfecte, hi estic d’acord, però, és èticament vàlid reclamar més quan no ets capaç de desenvolupar les competències que tens assignades i que vas acceptar com a pròpies?

“Patada endavant” que diríem en rugbi: oblidem la nostra inoperància i falta d’idees en temes de cultura, esports, joventut, transparència, participació, etc. i culpem a la resta, qui sigui, de tots els nostres mals. A més, si escau, tornem a treure aquells temes que sabem que no tenen continuïtat possible i que no depenen de nosaltres per perllongar el nostre pas pel govern de Bellaterra. Responsabilitat i coherència, si us plau!

Jo vull més autogovern, i tant que el vull! I més encara uns pressupostos adaptats a les circumstàncies actuals on un pressupost de fa 12 anys és totalment obsolet. Ara bé, “si me das a elegir”, que deia el gran Antonio Vega, prefereixo més diners que competències per tal de desenvolupar, de la millor manera possible, allò que ja és de la meva responsabilitat. I diré més, no vull més competències si no puc garantir a la població de Bellaterra que desenvoluparé plenament les que ja tinc.

Per aquest motiu, i per coherència amb el que dic, es fa del tot imprescindible que, des del primer dia del nou govern, es treballi per un conveni amb més competències i econòmicament més beneficiós però, sempre i en qualsevol cas, des de la certesa d’un desenvolupament ple de les competències que ja tenim assignades. Ni més diners ni més competències per a un govern que no és capaç de dibuixar una Bellaterra de futur i que no ha demostrat la capacitat necessària per fer que Bellaterra vagi endavant.

Bellaterra s’està desdibuixant i aquella terra de futur i benestar per la qual molts vàrem arribar sembla esmicolar-se en l’absurditat de la més terrible inoperància. Autogovern sí, però responsabilitat i coherència també. Gràcies.

Àngel Vázquez, candidat del PSC a la Presidència de l’EMD de Bellaterra a les eleccions del 28 de maig.