Un Sant Jordi “gairebé rècord” i idíl·lic el que es va viure a Bellaterra aquest diumenge 23 d’abril de 2023 on la temperatura va ser molt bona, el sol va acompanyar i no va caure ni una gota de pluja com havia passat en anys anteriors. Pel que fa a ventes de llibres, les xifres van ser “gairebé rècords”, segons el Víctor de la llibreria i quiosc Paper’s, i l’ambient a la plaça va ser animat sobretot diumenge al migdia.

Durant tot el matí es va poder veure a bellaterrencs passejant, comprant i parlant mentre sonava la música del Grup Escolta Bellaterra i des de BellaterraDiari vam fer entrevistes als diferents autors retransmeses en directe per Instagram. Fins a 9 autors van venir a presentar i firmar els seus llibres durant el Sant Jordi allargat que es va estirar des de divendres 21 fins diumenge 23, donat la coincidència de la diada amb la festa dominical. Des Paper’s expliquen com el dijous per la tarda ja va començar el degoteig de gent: “el fet que caigués en cap de setmana ens va fer patir per si la gent marxava, però al final la incertesa se’n va anar i la valoració és molt positiva (…) el diumenge al migdia semblava com si tot el poble hagués baixat a la plaça abans d’anar a Barcelona o a dinar a algun lloc”.

El llibre en català més venut va ser “32 de març” de Xavier Bosch i “Pregària a Prosèrpina” d’Albert Sánchez Piñol. En castellà. “Ángel de la ciudad” de Eva García Sáenz de Urturi i “Retrato de Casada” de Maggie O’Farrell.

A més de les habituals parades de Paper’s i el Grup Escolta, també van haver-hi parades de l’ANC de Bellaterra, Entesa i Debat Constituent, la Unió de Veïns de Bellaterra i de l’associació d’adopció d’animals “Adopta’ns Sant Cugat“.