La Unió de Veïns de Bellaterra i el Club de Bellaterra han començat a organitzar “caminades tranquil·les” pels veïns de Bellaterra. Aquestes activitats consisteixen en passejos pels espais naturals del poble, dinamitzades per una tècnica esportiva del Club amb l’objectiu de millorar la salut física dels participants, a més de crear espais de socialització. Es faran els dimecres pel matí, a les 10.30 hores, amb una durada de 50 minuts, durant maig i juny. És gratuïta pels socis de la Unió de Veïns i del Club Bellaterra i el preu popular és de 5 euros per dues sortides.

La primera “caminada tranquil·la” va ser el passat 3 de maig i hi van assistir 9 persones que, segons Susana Hospital, la coordinadora de l’activitat a la Unió de Veïns, “van quedar molt satisfetes”. Van fer un trosset de la Via verda combinant ritmes i prèviament van estirar.

Hospital, a més de coordinar aquests passejos, també és farmacèutica a Bellaterra i remarca els beneficis de fer exercici físic en ambients naturals com el de Bellaterra: “Milloren molts factors de la salut, sobretot si es tenen en compte les variacions d’intensitat; té beneficis per la mobilitat, la coordinació, l’agilitat i també és positiu en l’àmbit cardiovascular”, diu Hospital. Tot seguit, i més enfocat a la franja d’edat on preveu que les “caminades tranquil·les” tinguin més èxit, entre els 55 i els 70, diu que les farmàcies i als centres de salut primària “comencen a prescriure activitat física a la gent de més edat; està demostrat que afecta molt positivament a la salut”.

Així mateix, a més de tenir nombrosos beneficis físics, també en té de socials. “A Bellaterra ens trobem que hi ha molta gent que camina sola. Amb aquestes sortides que organitzem es fa activitat física amb altres persones; parles amb la gent i passes una bona estona”, apunta la coordinadora, afegint que està “demostradíssim” que les relacions socials en la gent d’edat més avançada són molt saludables. En el cas de Bellaterra “també millora la xarxa social del poble, sobretot després de la gran distorsió que va causar la Covid”, apunta Hospital.

Sense anar molt lluny, les “caminades tranquil·les” neixen a petició dels veïns. A principis d’any, la Unió de Veïns va fer una enquesta per recollir les preocupacions i peticions dels bellaterrencs. Hospital explica que un dels punts que més es va repetir, tant als resultats, com a la presentació pública, va ser que faltaven activitats per a la gent gran. “A la reunió hi havia el president del Club, Jordi Fau, i va dir que una col·laboració amb la Unió de Veïns seria benvinguda”, recorda.

Tot i que va sorgir pensant en una activitat més pensada per la gent gran, les “caminades tranquil·les” són per a tothom. Es faran pels espais naturals de Bellaterra i la següent caminada serà el dimecres 10 de maig a les 10:30. L’activitat és gratuïta pels socis de la Unió de Veïns i del Club, el preu popular és de 5 euros per dues sortides.

Inscripcions al Club Bellaterra i a direccio@club-bellaterra.com. Per més informació contacteu al 64751458 o a uniodeveinsbellaterra@gmail.com.

Cartell de l’activitat organitzada pel Club Bellaterra i la Unió de Veïns. Font: Club Bellaterra i Unió de Veïns

Font de la imatge de portada: arxiu de BellaterraDiari