L’EMD tornarà a celebrar un ple extraordinari aquesta setmana. El pròxim dijous 11 de maig a les 12 hores tindrà lloc una sessió de control, l’última de la legislatura, en què només es tractarà un punt; el que es va ajornar al ple del passat 25 d’abril. S’intentarà arribar a un acord unànime a fi de demanar un increment de 2,6 milions d’euros en el pressupost de l’EMD a l’Ajuntament de Cerdanyola per assumir les competències de poda, enllumenat i neteja viària.

Ara l’EMD vol assolir unes competències que li pertoquen per llei, però per fer-ho necessita demanar més diners a l’Ajuntament. A l’últim ple, el que va tenir lloc el 25 d’abril, s’havia de votar la petició de 2,6 milions d’euros més. La iniciativa podia tirar endavant, ja que amb els vots de Gent per Bellaterra, partit de govern, ja n’hi havia prou perquè sortís endavant. Ramon Andreu, però, volia un acord unànime i Esquerra Republicana havia optat per l’abstenció.

Així doncs, amb l’objectiu d’aconseguir una votació unitària i coincidint amb el dia que comença la campanya electoral, el president de l’EMD ha convocat a tots els membres del plenari bellaterrenc a reunir-se. Des de l’oposició demanen que s’acoti el pressupost, a la vegada que retreuen que no s’hagi fet abans, amb els 4 anys que porten de mandat i la mesura arribi just 2 setmanes abans de les eleccions municipals. Amb tot demanen també concertar una reunió amb l’Ajuntament, és a dir que el pròxim 11 de maig s’intentarà arribar a un acord.

El ple extraordinari serà el dijous 11 de maig a les 12 hores del matí a la Sala de Sessions de l’EMD. La sessió es podrà seguir en directe telemàticament a través d’aquest enllaç.