Ja tenim aquí les eleccions municipals de maig de 2023 que hauran de decidir qui serà el pròxim president de l’EMD de Bellaterra i com queda conformat el ple que actualment és de majoria absoluta de Gent per Bellaterra, el partit que governa l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) des de la seva creació, l’any 2010. El resultat expressat en les dues urnes decidirà, d’una banda, el pròxim president de l’EMD de Bellaterra i, de l’altra, els grups polítics que l’acompanyaran. 

Depenent de la participació final, una mica més d’un centenar de vots donarà un vocal a l’EMD de Bellaterra, fins omplir les 8 cadires que conformen la Junta de Veïns i Veïnes de l’EMD. Tots ells, president, vocals a govern i vocals a l’oposició decidiran quin rumb ha d’agafar Bellaterra en els propers anys.

I és que aquest any tindrem 6 candidats homes a la presidència de l’EMD – 1 candidat més que al 2019, quan se’n presentaven 5 – i 13 partits polítics que es presentaran a l’urna de partits. Cal tenir en compte que el vot emès en aquesta segona urna també repercutirà en els regidors resultants al plenari de l’Ajuntament de Cerdanyola. Els col·legis electorals seran al Centre Cívic de Bellaterra i el Centre Cívic del Turó de Sant Pau i les eleccions seran el diumenge 28 de maig.

Quines candidatures es presenten?

Els 6 candidats a president seran Àngel Vázquez (PSC), Quim Oltra (ERC), Josep Maria Riba (BE!), Ramon Andreu (GxB), Jordi Clarà (Impuls) i Pedro Manresa (VOX). Els dos primers han optat per anar de la mà d’un partit amb representació municipal. Són ERC i PSC. Per la seva banda, el PSC serà la primera vegada que presenta candidat a l’EMD de Bellaterra i, en canvi, ERC ja ostenta representació a l’EMD des de fa 8 anys.

Durant aquest mandat Gent per Bellaterra (GxB) ha tingut 5 vocals més el president – que també ha estat de GxB – i l’oposició només 3, representada per ERC (2 vocals) i Convergents (1 vocal). Jordi Macarulla es presentarà aquest any sota la nova plataforma veïnal BellaterraEndavant! (BE!) i Quim Oltra (ERC) repetirà per segona vegada com a candidat després que no prosperés la seva idea de buscar un candidat de consens entre tots els grups. Per la seva banda, Jordi Clarà (Impuls) és la primera vegada que es presenta, com també ho serà la candidatura de Pedro Manresa (VOX).

Podeu llegir les entrevistes dels diferents candidats a continuació i seguir l’actualitat de BellaterraDiari per anar rebent les entrevistes pendents a publicar

Voleu preguntar-los alguna cosa als candidats?

Envieu-nos un correu o un missatge a info@bellaterradiari.cat o per telèfon al 696 569 459 (Whatsapp, Telegram o SMS). Els hi farem arribar la vostra pregunta i, en acabat, les publicarem.

Vols estar al dia del programa i els resultats de les eleccions?

Guarda el nostre número de telèfon 696 569 459 i envia’ns un Whatsapp o missatge amb la paraula ALTA ELECCIONS. És un servei gratuït i et tindrem al dia de tots els programes i resultats de les eleccions en clau local. Seguim! 😉