El bellaterrenc Jordi Clarà, amb 64 anys, ha desenvolupat la seva vida professional dins del departament d’informàtica d’una entitat financera, que ha compaginat amb les seves passions: el futbol i la fotografia. Ara, les properes eleccions municipals l’apropen al món de la política, com a presidenciable de la candidatura d’Impuls.

Impuls és el nou espai de política municipal amb candidatures a Cerdanyola del Vallès, Sant Cugat i Bellaterra, un projecte polític que aposta per “la convivència i la connexió territorial”.

Jordi, per què vas decidir entrar al món de la política?

Jo no em considero un polític, sinó un ciutadà que creu que pot ajudar a millorar la vida dels seus veïns de Bellaterra des de la presidència de l’EMD. No en mou cap raó de partit ni cap interès personal, només ser un vehicle perquè els veïns de Bellaterra puguin aspirar i a gaudir d’un poble millor.

I et presentes de la mà d’Impuls. Qui forma aquesta candidatura?

Jo soc un candidat independent, però la proposta que em va fer Impuls em va agradar molt i vaig acceptar la meva candidatura com a presidenciable, perquè penso que és el millor projecte per Bellaterra i per Cerdanyola. Es tracta d’un equip de gent diversa que no ha estat en política, persones compromeses amb els seus veïns i amb moltes ganes d

e donar un nou aire a Bellaterra, que fa molt que ho necessita en tots els seus àmbits.

Quines propostes feu per la propera legislatura?

La primera proposta i potser la més important és la nova comissaria de policia que, tenint en compte el conveni actual, és una proposta sòlida i viable. Al nostre equip hi ha persones expertes del sector de la seguretat, que estan treballant molt seriosament per fer‐ho possible.

La segona proposta més rellevant és que amb la col·laboració dels nostres candidats a la llista per Cerdanyola, es faci realitat el Centre Mèdic de Bellaterra. L’Ajuntament de Cerdanyola ha tancat l’any amb un superàvit de 4 milions d’euros, i, per tant, creiem que no és admissible la sevapostura en aquest assumpte i en molts d’altres, atesa la manca d’execució de pressupostos.

Un resum de les nostres propostes en els diferents àmbits, sense deixar de banda que hem de treballar per un nou conveni amb més competències, seria, dins les competències actuals: millorar la seguretat, com ho és la nova comissaria o la instal·lació de més càmeres de trànsit. També volem millorar l’asfaltatge dels vials, pavimentació i ampliació de les voreres i activar protocol de detecció de zones en mal estat, i sobretot per les que impedeixin l’accessibilitat i impliquin un risc per a la seguretat, a més d’altres propostes. Per saber-ne més els bellaterrencs poden consultar el nostre programa electoral.

“S’ha arribat a judicilitzar massa el conflicte amb l’Ajuntament i això comporta costos judicials i dilatació en el temps”

Creieu que és eficient l’actual fórmula d’EMD per Bellaterra?

El que està clar és que actualment les relacions entre l’EMD i l’Ajuntament de Cerdanyola no són les millors, i han arribat malauradament a la judicialització del conflicte. Això no només comporta costos judicials i la dilatació en el temps de les actuacions, sinó que provoca un desànim i una sensació d’estancament.

Bellaterra està parada i és urgent sortir de l’atzucac. No es tracta de buscar culpables, sinó de buscar solucions. El descontentament general dels veïns de Bellaterra va desembocar, en una primera opció, a sol·licitar la reconversió de Bellaterra en municipi independent. Tancada aquesta opció, s’ha engegat l’opció d’adscriure’s a l’Ajuntament de Sant Cugat. Nosaltres respectem les votacions dels veïns per aquesta segona opció, ja que ha estat votada per més del 60% de bellaterrencs, però creiem que no hi ha prou informació al respecte.

“L’annexió a Sant Cugat és un camí molt llarg i no hi ha cap garantia per part de l’Ajuntament de Sant Cugat; hi ha barris com Can Barata que no els permeten tenir representació al consistori i té un nombre similar d’habitants que Bellaterra”

És un camí molt llarg, i no hi ha cap garantia del tracte que es rebria des de l’Ajuntament de Sant Cugat, ni que aquest fos millor. Hi ha la tendència a comparar amb Valldoreix, però Valldoreix té un cens de més de 8.000 veïns, i aquesta força no la tindria Bellaterra. Actualment, a Sant Cugat, hi ha altres barris com Can Barata que, en tenir un nombre d’habitants similar al de Bellaterra, que no permet tenir representació singular al consistori, també té molts problemes de manteniment i falta d’atenció per part de l’Ajuntament.

Creiem que la millor opció és començar a treballar ja en la millora de les relacions amb l’Ajuntament. Estem segurs que la nostra candidata per Cerdanyola, Elisenda de Clascà, juntament amb l’equip de persones de la llista d’Impuls, formada per gent molts altres tots els barris de Cerdanyola, on hi ha també grans mancances, podran, des del consistori, millorar la relació i treballar per portar a bon termini les nostres propostes, i millorar també Cerdanyola, que és una ciutat amb gran potencial.

Quins resultats espereu per la vostra candidatura? Esteu disposats a arribar a acords amb altres formacions?

Nosaltres ens presentem amb tota la il·lusió del món i amb la nostra proposta guanyarà el poble de Bellaterra: aquest és el veritable triomf. Tenim moltes ganes de treballar, gent compromesa, un bon equip i molts projectes i bones solucions per a Bellaterra. M’atreviria a dir que som el partit que més i millors propostes està fent. Al final qui decideix és la gent amb el seu vot i farem tot el possible perquè la gent ens triï.

El diàleg és el més important en política. Escoltar a tothom i mirar d’arribar a acords és la millor manera de fer política. Hauríem de començar a superar el partidisme i el confrontament per donar pas al diàleg i el treball en equip en favor dels nostres veïns. Inclús un ajuntament que disposa de majoria per governar, ha de buscar el màxim consens, perquè les seves propostes, mesures, solucions i projectes siguin fructuoses, estables i inclusives.

FOTO: Jordi Clarà, presidenciable per Bellaterra i Elisenda de Clascà, alcaldable per Cerdanyola d’Impuls |Cedida