Les eleccions municipals de maig 2023 a Bellaterra ens van deixar imatges com aquestes. La victòria i celebració del nou partit bellaterrenc que es va imposar, Bellaterra Endavant!, juntament amb el seu cap de llista i proper president de l’EMD, Josep Maria Riba.
 
Aquí podeu veure com va anar la jornada al Centre Cívic del Turó de Sant Pau i a Bellaterra, les imatges dels diferents bellaterrencs presidents i vocals de mesa que van estar al càrrec de recollir i recomptar els vots de 9 a 20 hores i els apoderats i representants de diferents partits i ajuntament. Els votants, els membres de les diferents llistes i, en definitiva, els veïns que van seguir aquesta contesa electoral. Un cop tancades les portes, l’escrutini el van voler seguir prop d’una cinquantena de bellaterrencs que, llibreta i mòbil en mà preguntaven i esperaven les xifres definitives, a més d’assegurar que tot el procés es desenvolupava amb normalitat. 
 
Fins a 1.402 bellaterrencs van votar, el que significa una participació del 63 % total del cens (2.213 persones)
 
El partit guanyador de la nit va ser Bellaterra Endavant amb 817 vots pel seu president, el que significa el suport del 58% de l’electorat
 
Finalment el ple bellaterrenc estarà composat per 5 vocals de Bellaterra Endavant , 2 vocals de Gent per Bellaterra i 1 vocal ERC Bellaterra ,és a dir que BÉ! governarà amb majoria absoluta a la Junta de Veïns i Veïnes de Bellaterra
 
Es tracta de la xifra més alta de vots recollits mai abans a l’EMD de Bellaterra. Uns resultats que no s’havien vist mai superats per cap altre candidat al llarg d’aquests 13 anys de creació de l’administració.
 
Laia Tardós i Araceli Florit