Juanjo Cortés serà el nou president de l’EMD de Valldoreix. El candidat de la coalició d’esquerres Valldoreix Plural, formada per l’Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix, Gent per Valldoreix, ERC, PSC, En Comú Podem i la CUP, ha superat en vots a la llista de Susana Herrada, Som Valldoreix, formada per Junts i PDeCAT amb el suport de PP i Valents, 1.303 a 1.151 vots, mentre que Neus José (Independents) n’ha tret 369, Juan Pich-Aguilera (Vox), 287, Pepe Escofet (Ciutadans), 114, i Arnau Prats (Front Nacional), 40. 77 valldoreixencs han votat en blanc i 37 vots han estat nuls.

“Espero estar a l’alçada de la confiança que m’han donat els valldoreixencs i valldoreixenques”, ha explicat Cortés en declaracions al TOT, havent desbancat a Junts de la presidència de l’EMD després de 12 anys de Josep Puig al capdavant. Tot i això, Junts continua sent el partit més votat a Valldoreix, amb 909 vots, que li atorguen tres vocalies a la Junta de Veïns de Valldoreix.

Igual que fa 4 anys, el segon partit més votat ha estat Esquerra Republicana, però amb gairebé la meitat dels vots que va obtenir als últims comicis, de 894 a 485. Els republicans, doncs, passen de dos a un vocal a Valldoreix. El segueixen el PP, amb 358 vots, que torna a entrar a la Junta de Veïns després de no fer-ho en el darrer mandat, la CUP, que manté el seu vocal amb 308 vots, el PSC, que també manté el seu, amb 268, i VOX, amb 257, que per primer cop obté un vocal. Queda fora Ciutadans, que passa de 451 vots a 47 i perd el seu vocal.

Així, la Junta de Veïns queda de la següent manera: Junts per Valldoreix (3 vocals), ERC (1 vocal), PP (1 vocal), CUP (1 vocal), PSC (1 vocal), VOX (1 vocal) i la presidència per la coalició d’esquerres Valldoreix Plural. Davant la complicada situació que afronta Cortés de tenir la presidència però no majoria de vocals, ha anunciat que “el futur de Valldoreix només passa per amplis consensos i això vol dir que ens hem de posar d’acord”.

Font de la imatge de portada: Tot Sant Cugat