Així es va constituir l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra l’any 2010. Ramon Andreu es convertia en el primer president de l’EMD el juliol de 2010. Ara, tretze anys després, diu adeu al càrrec. Voleu saber què va dir en el discurs de constitució de l’EMD?

Posava el punt de mira en què tres peticions després, “passem de ser un barri a ser un poble”. A més a més, també dibuixava la Bellaterra que desitjava “segura, tranquil·la, sense pisos i carreteres, sense l’autovia interpolar, amb servei mèdic i més transport públic”.”És sens dubte un bon començament”, deia, i explicava que per arribar fins aquí s’havien fet “fins a tres peticions d’autogovern: la de tenir una EMD l’any 1978, l’intent de segregació el 1993 i finalment l‘expedient de l’EMD presentat l’any 2005“. Amb tot, reconeixia la feina feta per part dels bellaterrencs Sr. Foix, Sr. Macarulla i Sr. Ros, uns esforços “claus i tossuts” perquè la Generalitat reconeixés que Bellaterra “té consciència de poble”.

Tot seguit, posava èmfasi en les competències que ja podrien administrar de manera autònoma; “cultura, esport, manteniment de l’espai públic i mobilitat, d’entre altres”. També va agrair la presència de les autoritats de Cerdanyola i de la Generalitat.

Per acabar, Ramon Andreu es posicionava al costat de les associacions bellaterrenques i sobretot de la Unió de Veïns; “ara més que mai s’han de sentir recolzades per l’EMD perquè són un actiu importantíssim pel poble, treballarem units”.

A continuació podeu veure el discurs sencer.

L’acte de constitució del proper govern de Bellaterra tindrà lloc el pròxim dissabte 17 de juny a les 19 hores.